Saltar al contenido principal
Castelló
ContactaMapa Web

Transformar per guanyar: aproximació a la construcció masculina des de la infància i adolescència

PENDENT D’OBRIR-SE EL FORMULARI D’INSCRIPCIÓ.

El formulari es tancarà una vegada s’hagin completat les places disponibles per al curs. Emplenar el formulari no garanteix l’accés al curs. Les persones admeses rebran un correu de confirmació en l’adreça que hagin indicat, una vegada completat el contingent d’inscripcions.

Modalitat: Formació online

Preu: Gratuït. Curs finançat i acreditat per la Direcció General d’Infància i Adolescència

Data i horari:

2 i 3 de juny de 16.30 a 21.00
6, 7, 13, 14 de juny de 16.30 a 20.30
Durada: 25h hores lectives

Dirigit a: Treballadors/es Socials

Docent: Jorge Cascales Ribera

(Educador Social. Professor associat al Departament de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València (UV). Màster en Benestar Social. Màster de Gènere i Polítiques d’Igualtat. Investigador especialitzat en masculinitats, benestar social, gènere i polítiques d’igualtat. Experiència de més de deu anys en intervenció en família i menors, centres d’acolliment residencial i centres de dia. Ha desenvolupat programes i projectes amb persones migrants, ex-presses i sensellarisme en diverses entitats. Membre de l’Observatori de les Masculinitats de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH). Professor al postgrau «Títol Especialista en Masculinitats, Gènere i Igualtat» de la UMH i professor al postgrau «Gènere, Masculinitats i Acció Social» de la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat del País Basc).

Objectius del curs:

  • Sensibilitzar les i els professionals per al canvi de mentalitat i comportament davant de les qüestions de gènere.
  • Augmentar la consciencia i el compromís a favor de la igualtat de sexes facilitant un major avanç en el canvi dels models o patrons socioculturals de conducta actualment imperants.
  • Reflexionar i impulsar altres models de masculinitat igualitària des de la intervenció social.

Estructura i temari del curs:

Començant pel marc teòric: socialització diferencial, patriarcat, estructura i agencia front el treball igualitari a la societat actual.
La construcció social de la masculinitat. Masculinitat hegemònica i altres masculinitats. La funció social de la masculinitat i els rols de gènere.
La crisis de la masculinitat front a la reinvenció de la família. Noves composicions, nous rols, noves parentalitats.
Cos e interseccionalitat en el treball amb xiquets, xiquetes, adolescents i famílies. Cóm funcionen els privilegis de la masculinitat.
Treballar les masculinitats igualitàries des d’una perspectiva coeducativa. Qüestions pràctiques per treballar la igualtat en xiquets, xiquetes i adolescents.
Perquè treballar masculinitats. Interseccions front les normes de gènere: violència, consum, sexualitat, corresponsabilitat i vulnerabilitat. La construcció masculina de les emocions patriarcals.

Metodologia: Sessions d’ensenyament on-line. Suports Multimedia. Activitats durant les sessions a l’aula.

Sistema d’avaluació: Es valorarà la participació mitjançant l’assistència al 80% de les sessions.