Saltar al contenido principal
Castelló

Els Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana s’uneixen per a reivindicar que no es polititze l’atenció dels Serveis Socials a menors d’edat

miércoles 26 de enero de 2022 COTS Castelló

Reaccionen a les declaracions del president del PP, Pablo Casado, perquè impliquen “una acusació generalitzada” contra les persones cuidadores dels centres de protecció de menors

Castelló, 26/01/2022.- Els Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana (València, Alacant i Castelló) ens hem adherit conjuntament entorn d’una demanda que volem traslladar a mitjans de comunicació, autoritats públiques i ciutadania: que no es faça política amb els i les professionals dels serveis socials. Ens hem unit perquè pensem que és una reivindicació que cal defensar en l’àmbit autonòmic.

Aquest comunicat per part dels tres col·legis oficials sorgeix arran d’unes declaracions que Pablo Casado, el president del Partit Popular (PP) en l’àmbit estatal, va realitzar fa una setmana sobre uns casos d’abusos a xiquetes tutelades a Madrid, Balears i Comunitat Valenciana fent una comparativa entre comunitats autònomes.

Considerem que aquestes paraules impliquen acusacions generalitzades contra les persones cuidadores dels centres de protecció per a persones menors d’edat, la qual cosa escampa entre la societat un dubte sobre la integritat, la dedicació i la vocació de totes les persones que ens ocupem professionalment de l’atenció a la infància i l’adolescència.

Les persones menors d’edat que son usuàries dels centres de protecció viuen situacions molt complexes en termes familiars, afectius, econòmics… Per tant, necessiten un acompanyament altament compromés i rigorós. Treballadors i treballadores socials, de la mateixa manera que companyes i companys d’altres professions (com educació social i psicologia), ens esforcem molt per a així oferir-lo amb els recursos que tenim al nostre abast.

En conseqüència, exigim una acció de govern i una oposició política que estiga a l’altura d’aquesta realitat social; que defense les lleis de protecció de xiquets, xiquetes i adolescents; així com que respecte a les persones professionals implicades en la seua correcta implementació. Totes treballem de valent d’acord amb el nostre codi ètic i deontològic, de manera que l’interés superior de les persones menors d’edat està sempre al capdavant.

Per descomptat, des dels tres col·legis oficials de treball social (València, Alacant i Castelló) condemnem qualsevol acte de violència cap a xiquets, xiquetes i adolescents, com també una instrumentalització injustificada. Ens agradaria una política centrada i unida en això mateix. Parlem de la defensa dels drets humans, que hauria d’estar per damunt de qualsevol altra qüestió.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro