Saltar al contenido principal
Castelló

Els Col·legis reclamen figures de coordinació de Treball Social Sanitari en el sistema valencià de salut

jueves 19 de mayo de 2022

Traslladen a la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària que el reforç de places de professionals del Treball Social aplicada ja als centres de salut s’estenga a les Unitats de Salut Mental, a les UCAs i Planificació Familiar

Castelló, 19/05/2022.- Els tres col·legis de Treball Social de la Comunitat Valenciana, i l’Associació Espanyola de Treball Social i Salut (Aetsys), s’han reunit aquest dijous en la seu de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a València amb la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut, María José Lloria. En la trobada han abordat la necessitat d’implementar figures de coordinació de Treball Social sanitari tant en els serveis centrals de la Conselleria com en tots els departaments de salut de les tres províncies. Així mateix, han reivindicat que la cobertura de places de Treball Social sanitari es faça extensiu a tot el sistema i no es limite únicament als centres mèdics.

A la reunió amb Lloria han assistit el president del COTS Castelló, Jaume Agost; la vicepresidenta del COTS València, Paqui Herrero; i, en format ‘online’, Belén López, vocal de la junta de COTS Alacant. També s’ha sumat Ana Cava, delegada en la Comunitat Valenciana de l’Associació Espanyola de Treball Social i Salut.

La trobada va ser sol·licitada pels tres col·legis i l’Aetsys arran de la presentació de l’Estratègia d’Atenció Primària, que contemplava la inclusió de tots els col·lectius vinculats a la salut, entre ells el treballadors i treballadores socials sanitàries.

“Hem reconegut l’esforç de la Conselleria a l’hora de traure places de treball social sanitari, que permetran donar cobertura i suplir moltes deficiències en els centres de salut, però encara queda camí”, ha explicat Agost. Sanitat ha convocat 114 places en centres de salut, unitats de salut mental i salut pública.

Els tres col·legis han indicat que aquesta cobertura de places ha d’estendre’s també a altres àrees del sistema com les Unitats de Conductes Addictives (UCA); les unitats de Planificació Familiar; així com reforçar les de Salut Mental i Salut Mental Infantil.

Una altra de les reivindicacions traslladades a Lloria per part dels col·legis valencians de Treball Social i de l’Aetsys ha sigut la d’incorporar la figura de coordinador o coordinadora de Treball Social en l’àrea de Salut. “No existeix actualment i és un dèficit important”, ha matisat Jaume Agost.

A més de sumar aquesta figura a l’equip dels serveis centrals de la Conselleria de Sanitat, consideren que hauria d’haver-hi també treballadors i treballadores socials amb funcions de coordinació en tots els departaments de salut.

Finalment, s’ha reclamat també la integració total del Treball Social Sanitari en els equips interdisciplinaris i en l’acció comunitària, així com en els grups de treball de la Conselleria de Sanitat.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro