Saltar al contenido principal
CASTELLON
ContactaMapa Web

CURS DE COORDINACIÓ DE PARENTALITAT

Lugar
C/Alcalde Tárrega, 32 (bajo) Sede COTS Castellón España
Modalidad
Mixto
Horario
del martes 01 de Octubre al miércoles 18 de Diciembre de 2019

JUSTIFICACIÓ DEL CURS:

Els jutjats de família i de violència sobre la dona estan sol·licitant professionals experts en coordinació de parentalitat, amb l’objectiu de realitzar seguiments dels casos que presenten certes singularitats.

De vegades, els tribunals de família adopten decisions que necessiten un seguiment, ja que existeixen circumstàncies especials que així ho aconsellen. Es tracta de casos d’especial conflictivitat, tractaments de drogodependència, persones o famílies sotmeses a plans d’integració social, o famílies que requerisquen ajuda en l’execució de plans de coparentalitat.

La funció de “coordinador/a de parentalitat” assisteix a aquestes famílies i emet informes de seguiment al tribunal. La resolució final del procediment dependrà de l’evolució d’aquest seguiment.

El Treball Social és una disciplina que disposa de metodologia i tècniques apropiades per a l’exercici d’aquesta especialitat, però és necessària una formació prèvia per a poder donar resposta a aquesta necessitat.

INFORMACIÓ BÀSICA:

Els Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Escola Professional ProMediació ofereixen un curs semipresencial de Coordinació de Parentalitat amb perspectiva de gènere de 120 hores de duració.

Modalitat: semipresencial

Començament del curs part online: 1/10/2019

Finalització del curs part online: 18/12/2019

Nº hores lectives: 120h (100h on line i 20h presencials):

  • Part online: Aula virtual de l’Institut Internacional ProMediació
  • Part presencial: Tot i que les dades de la part presencial estan per confirmar, vos podem avançar que es realitzarà durant dos caps de setmana i serà entre els mesos de desembre i gener.

OBJETIUS DEL CURS:

Formació específica en coordinació de parentalitat.

Objectius específics:

  • Conéixer les característiques del divorci amb alt nivell de conflicte.
  • Conéixer en què consisteix la coordinació parental i el rol dels diferents professionals que intervenen.
  • Conéixer les causes que provoquen l’escalada del conflicte entre parelles amb fills/es.
  • Conéixer les experiències existents en altres països i les que s’estan realitzant a Espanya.
  • Adquirir els coneixements teòrics i pràctics bàsics per al desenvolupament de la coordinació de parentalitat.
  • Discriminar les aptituds i actituds pròpies del rol del mediador/a i del/la coordinador/a de parentalitat en contraposició a altres perfils professionals i siguen capaces d’aplicar-les en el desenvolupament de la seua tasca professional.

DOCENTS:

PROFESSORAT AULA VIRTUAL:

D.Dominic D´Abate. Mediador i coordinador parental. Director de Consensus Mediation Center de Montreal. Membre de la Association of Families and Conciliation Courts (AFCC)

Dª. María Jesús Fernández. Mediadora, treballadora social, advocada i coordinadora de parentalitat, formada amb Dominic D´Abate i Aldo Morrone.

PROFESSORAT PRESENCIAL:

Raúl Soto Esteban. Doctor en Treball Social. Treballador Social adscrit als Jutjats de Collado Villalba. Professor Associat a la Universitat Complutense.

Rafael Alcázar Ruiz. Diplomat en Treball Social. Llicenciat en Sociologia, adscrit a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses d’Alacant. Professor Associat a la Universitat d’Alacant.

DESTINATARIS:

Aquesta formació va dirigida a treballadors/es socials col·legiats/des.

Nota: Per al registre en els llistats del torn de parentalitat de la Conselleria de Justícia serà necessari tindre una formació mínima en aquest àmbit.

INSCRIPCIÓ AL CURS:

S’obri un període de preinscripció del 5 al 20 de setembre.
Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.
Tindran preferència en l’assignació de la plaça (en cas d’haver segut cobertes les places disponibles) aquelles persones que van realitzar la formació de 10 hores que es va impartir des del COTS en el mes de novembre de l’any passat.

A partir del 21 i fins al 27 de setembre es contactarà amb les persones admeses i se’ls facilitaran les instruccions perquè formalitzen la matrícula.

QUOTA D’INSCRIPCIÓ:

El curs tindrà un cost únic de 200€.
El cost de la matrícula s’haurà d’abonar una vegada se li haja notificat a l’alumne/a que ha sigut admés/a.

PROGRAMA DEL CURS

POTS REALITZAR LA PREINSCRIPCIÓ ACÍ