Saltar al contenido principal
Castelló

El Col·legi de Treball Social reconeix la labor de les treballadores socials pioneres a la província de Castelló

jueves 21 de marzo de 2019 COTSCS

El I Premi de Treball Social recau en la col·legiada María Dolores Ródenas, exgerent i impulsora de la Fundació Aspropace

El delegat del Consell per al nou Model Social Valencià, Xavi Uceda, detalla la nova Llei de Serveis Socials, que potenciarà en un 900% la xifra de professionals

El col·lectiu de professionals del Treball Social de Castelló ha celebrat aquest dimecres en el Menador Espai Cultural de la capital de la Plana el Dia Mundial del Treball Social amb dues novetats en l’horitzó. Les que acosten la primera edició del Premi de Treball Social per a reconéixer públicament la labor de les pioneres del sector, i la recentment aprovada Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius, que suposarà incrementar en més d’un 900% el nombre de professionals per a blindar els serveis socials i l’accés a ells per part de la ciutadania.

La jornada, que ha arrancat a les 18.00 hores, ha abordat les relacions socials entre persones, el seu entorn i el seu futur sota el lema „Promoure la importància de les relacions humanes‟, i ha posat sobre la taula el paper de la professió a l’hora de construir polítiques i pràctiques que reconeguen, cultiven i enriquisquen “les nostres relacions interpersonals per a la pau, la igualtat de drets de totes les persones i un món més sostenible”, assenyalen des del Col•legi Oficial de Treball Social (COTS) de Castelló.

Així, enguany el Dia Mundial ha girat sobre dues novetats destacades. D’una banda, l’estrena del Premi de Treball Social de la província de Castelló per a reconéixer la trajectòria de les professionals del Treball Social pioneres a la província. “Teníem clar que aquest primer guardó havia de recaure en la col·legiada i companya María Dolores Ródenas”, explica el president del Col•legi, Jaume Agost. “Parlar de María Dolores és parlar de la Fundació Aspropace; la seua trajectòria professional va lligada a l’entitat i a les famílies de persones amb paràlisi cerebral que gràcies a Aspropace han pogut articular un futur amb moltes més oportunitats i garanties per a aquest col·lectiu. A més, el seu compromís amb la professió i amb el col·legi, com a integrant de la Junta de Govern durant diversos anys, és inqüestionable, igual que l’estima que sentim cap a ella”, ha apuntat.

A més del lliurament d’aquest primer premi, el COTS Castelló ha rendit un emotiu homenatge a les tres companyes jubilades durant 2018 i 2019: María Rosario Vivas, Emma Albiol i Vicenta Rabanete.

L’altra de les novetats transversals en aquest Dia Mundial ha arribat de la mà de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts el mes de gener passat i que reconeix les prestacions socials com un dret essencial i d’interés general i situa el sistema de serveis socials al mateix nivell que el sanitari i l’educatiu. Per això, un altre dels eixos centrals de la jornada ha sigut la xarrada oferida per una de les persones que millor coneix la normativa: Xavi Uceda, delegat del Consell per al Nou Model Social Valencià, que ha impartit la conferència „Nous reptes del Treball Social davant una societat complexa‟.

Durant la seua intervenció s’han desgranat els pilars que sustenten la normativa, ideada per a equilibrar i igualar a les persones, per a blindar els serveis socials i evitar duplicitats quant a competències. També s’ha analitzat el paper de les i els treballadors socials en el nou escenari que planteja la llei, que implica passar de 353 a 3.552 professionals per als serveis socials (un increment de més del 900%) i que planifica el sistema per a les pròximes dues dècades

jueves 21 de marzo de 2019

El Col·legi de Treball Social reconeix la labor de les treballadores socials pioneres a la província de Castelló

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro