Saltar al contenido principal
Castelló

Els col·legis de Treball Social tanquen la ronda de contactes amb la classe política de Les Corts per a impulsar la nova Llei de Serveis Socials

martes 24 de abril de 2018 COTSCS

Reivindiquen el “màxim consens” per a construir una normativa “de futur” que elimine el “desequilibri territorial” en l’accés a recursos socials

Castelló, 24/04/2018.- Els tres col·legis professionals de Treball Social de la Comunitat Valenciana han conclòs la ronda de reunions mantingudes des del passat mes de març amb els diferents grups parlamentaris per a abordar l’avantprojecte de la Llei de Serveis Socials Inclusius. Una normativa que preveu sotmetre’s a aprovació aquest estiu per part de Les Corts perquè, si s’admet a tràmit, puga ser una realitat en l’últim trimestre de 2018. Amb ella es blinda el sistema de Serveis Socials mitjançant el finançament pressupostari necessari per a la seua universalitat i ho iguala a drets com l’educació i la sanitat.
“És un projecte de llei molt de tots, perquè compta amb la participació de molts organismes i entitats, i el resultat ens agrada bastant. Volem que la llei tire endavant, que siga una llei de consens i de futur, que es respecte governe qui governe”, ha assenyalat el president del Col•legi de Treball Social (COTS) de Castelló, Jaume Agost.
La primera de les trobades es va produir el passat 12 de març amb el PSPV, i li va seguir el 26 del mateix mes Compromís. El 4 d’abril els representants dels professionals del Treball Social es van reunir amb el Partit Popular i el passat 17 d’abril es van sumar Podemos i Ciudadanos.
Tant Agost com la treballadora social i membre de la Junta del COTS Anna Garcia, que ha participat en el cicle de reunions, han destacat el “bon acolliment per part de tots els grups polítics”. També han ressaltat la “unió” dels tres col·legis professionals en aquesta reivindicació “clau per a la nostra professió i per a tota la societat”. “Hem sigut el primer sector professional a reunir-se amb la classe política per a abordar aquesta qüestió”, ha recordat Agost.
A “tots els parlamentaris” se’ls ha traslladat “la importància de respondre a les necessitats territorials de cada zona, especialment aquelles que, com el cas de la comarca castellonenca de Els Ports, són d’alta ruralitat, amb població envellida i allunyades de certs recursos i serveis. Defensem que ha d’haver-hi una llei de comarcalització que regule tot açò”, ha dit. En aquest sentit, Anna Garcia ha assenyalat que el que es demana és que la llei, “en la mesura que puga, elimine el desequilibri territorial perquè genera diferències entre la ciutadania. Volem que la lluita per aquesta igualtat ens identifique”.
La nova Llei de Serveis Socials forma part de l’anomenat codi social, el conjunt de lleis que sustenta el nou model valencià de Serveis Socials, al costat de la Renda Valenciana d’Inclusió i la Llei d’Infància i Adolescència.

martes 24 de abril de 2018

Els col·legis de Treball Social tanquen la ronda de contactes amb la classe política de Les Corts per a impulsar la nova Llei de Serveis Socials

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro