Saltar al contenido principal
Castelló

La carta de benvinguda de les i els treballadors socials a les persones a bord de l’Aquarius

viernes 15 de junio de 2018 COTSCS

Els i les treballadores socials del País Valencià volem traslladar-vos el nostre suport i la nostra solidaritat, ja que heu estat en perill en el mediterrani que ens uneix.

Castelló, 15/06/2018.- Mostrar la solidaritat amb els qui han vist perillar les seues vides “en aqueix Mediterrani que ens uneix” és l’objectiu de la carta de benvinguda “a la nostra terra” als migrants de l’Aquarius que han difós els col·legis de Treball Social de Castelló, València i Alacant. En ella destaquen “l’actiu humà” de les persones refugiades, en al·lusió directa a les 629 que van a bord del vaixell de rescat que atracarà al llarg del cap de setmana en el port de València. Un actiu “que ha de ser la base per a la reconstrucció de les societats”.

Les tres entitats col·legials han mostrat a més la seua disposició plena a col·laborar amb “tots els organismes i governs que vulguen treballar cap a solucions sostenibles a aquest crisi humanitària”. “Les i els treballadores socials estem preparats i disposats per a ajudar”, arreplega la carta.

Els tres col·legis ressalten el seu suport a tots els governs i administracions que han facilitat l’acolliment d’aquestes 629 persones. Institucions que, diuen, han estat “a l’altura”, enfront d’una Europa que “no pot seguir llavant-se les mans mentre persones com vosaltres es juguen la vida fugint de la guerra o la misèria”. Una Europa “a la qual exigim un canvi de polítiques migratòries i de recepció de persones refugiades”.

Finalment, reproduint les paraules de la Federació Internacional de Treball Social (FITS), recorden que les resposta política “ha de mirar més enllà de la crisi immediata. Ha de centrar-se (…) en la creació d’un món que possibilite el desenvolupament social, creant comunitats pacífiques i sostenibles”.

Carta de benvinguda

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro