Saltar al contenido principal
Castelló

Un ‘world-café’ per a fomentar els pilars de la mediació

viernes 25 de enero de 2019 COTSCS

El Col•legi de Treball Social de Castelló commemora el Dia Europeu de la Mediació amb un taller en xarxa per a potenciar l’escolta activa i la creativitat, dos valors que han de regir qualsevol procés de mediació

Un conflicte veïnal derivat de l’ocupació d’un bloc de cases (algunes propietat de bancs) per persones de diferents edats i situacions socials, agreujat pels impagaments de les quotes de la comunitat i una deterioració sanitària de l’immoble. Sobre aquest tema ha girat el world-café que el Col•legi Oficial de Treball Social de Castelló ha organitzat per a commemorar el Dia Europeu de la Mediació.

Una activitat creativa i diferent que ha servit per a fomentar l’escolta activa i la creativitat a l’hora d’oferir opcions i alternatives a les preguntes suggerides per a solucionar el conflicte plantejat. “Un world-café no és mediació, però té molt dels elements que usem en la mediació”, ha explicat la treballadora social, advocada i presidenta de l’Institut Internacional Promediació d’Alacant Chusa Fernández, encarregada de moderar l’activitat.

“El world-café el que fa és teixir xarxes actives de diàleg col·laboratiu, crear ambients que propicien les solucions creatives a un problema. Es tracta que les persones participants se senten com a casa, en una atmosfera relaxada”, assenyala Fernández. Agrupades en taules, van girant per cadascuna d’elles per a anar sumant idees i vincular preguntes així com possibles solucions.

El Dia Europeu de la Mediació s’ha celebrat enguany una setmana després de l’aprovació de l’avantprojecte de llei que impulsa la mediació extrajudicial per a alleujar als jutjats. A aquest fet s’ha referit Chusa Fernández, qui ha explicat que entre els punts destacats de la normativa figura el de convertir en obligatori “acudir a sessions informatives sobre mediació abans d’interposar qualsevol demanda”. “Això ho canviarà tot en mediació”, ha conclòs.

miércoles 30 de enero de 2019

Un ‘world-café’ per a fomentar els pilars de la mediació

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro