Saltar al contenido principal
Castelló

ANÀLISI DESCRIPTIVA I COMPRENSIVA DEL NOU MODEL DE SERVEIS SOCIALS DE LA COMUNITAT

Lugar
Online ONLINE Castellón España
Modalidad
Online

CURS ORGANITZAT PEL COL·LEGI OFICIAL DE TREBALL SOCIAL DE CASTELLÓ I FINANÇAT PER L’INSTITUT VALENCIÀ DE FORMACIÓ, INVESTIGACIÓ I QUALITAT DELS SERVEIS SOCIALS (IVAFIQ)

El formulari d’inscripció s’obrirà el divendres 14 d´octubre a les 17:00h. El podràs trobar al final de la pàgina.

Format: online

Data d’inici: 7 de novembre de 2022.

Dies sessions sincròniques: 7,10, 17, 21 i 24 de novembre de 2022

Horari: de 16:30 a 20: 40h

Nº d’hores: 25h

Nº places: mínim 10 – màxim 60

Termini d’inscripció: fins esgotar les places

Dirigit a:

Tots aquells professionals que operen en el sistema de serveis socials a la Comunitat Valenciana (administració local i autonòmica i entitats privades amb o sense ànim de lucre prestadores de programes i serveis): treballadors socials, psicòlegs, educadors socials, pedagogs, integradors socials, llicenciats en dret i agents d’igualtat.

Descripció i objectius del curs:

Els Serveis Socials a la Comunitat Valenciana afronten el gran repte que implica la implementació d’un nou model afavorit per la Generalitat Valenciana mitjançant una llei considerada de “tercera generació”. Aquesta nova norma reguladora planteja un autèntic canvi de paradigma amb l’aparició de diferents conceptes en la nostra pràctica professional com són la categorització de “serveis essencials”, generació de “drets subjectius” o la denominació de “serveis socials inclusius”, que requereixen d’un canvi de mirada respecte al que s’ha considerat tradicionalment en el seu objecte i tractament.

Objectius:

• Facilitar a los profesionales la requerida mirada integral e inclusiva del nuevo modelo de Servicios Sociales en la comunidad Valenciana
• Clarificar los conceptos sobre las importantes novedades que el nuevo modelo establece frente a la práctica habitual de los Servicios Sociales
• Visualizar el desarrollo del nuevo modelo a la hora de los imprescindibles cambios desde la perspectiva metodológica profesional, los niveles de intervención y la organización funcional y territorial.
• Facilitar la compresión y el estudio de la Ley de Servicios Sociales y su desarrollo normativo para la implementación en sus diferentes ámbitos.
• Facilitar un espacio profesional de trasferencia de experiencias e intercambio de realidades

Continguts:

  • Sessió 1: Procés de configuració del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Estructura funcional i territorial del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Principis rectors.
  • Sessió 2: catàleg de prestacions del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Decret 59/2019, de 12 d’abril, del Consell, d’ordenació del sistema públic valencià de serveis socials: Registre, autorització i acreditació.
  • Sessió 3: Coordinació i cooperació interadministrativa interdepartamental. Drets i deures de les persones usuàries dels serveis socials. Drets i deures de les persones professionals dels serveis socials.
  • Sessió 4: Intervenció de les persones professionals de serveis socials i instruments tècnics. Decret 38/2020 de 20 de març del Consell, de coordinació i finançament de l’atenció primària: Contracte programa.
  • Sessió 5: Decret 34/2021, de 26 de febrer, del Consell, de regulació del mapa de Serveis socials de la Comunitat Valenciana: Mapificació, Zonificació territorial dels serveis socials.

Metodologia:

L’activitat formativa serà en modalitat en línia, i combinarà l’ús de la plataforma Moodle del Col·legi per a penjar els materials i realitzar la part del treball personal, amb la modalitat virtual a través de videoconferències.

● Videoconferència en temps real ( sincròniques): l’alumnat haurà d’assistir a les sessions en línia en els horaris i dies indicats.Els enllaços d’accés a les classes es penjaran en la plataforma Moodle.
Serà obligatori tenir la cambra activada durant tota la sessió.

● Tele formació: a través de la plataforma Moodle. L’alumnat, usant els materials facilitats pel professorat, a través de la plataforma, gestionarà el seu temps d’estudi i el de realització d’exercicis, amb la finalitat de complir amb els objectius d’aprenentatge establerts. El curs també comptarà amb un Fòrum de cada unitat per a atendre dubtes i aclariments que estarà obert en el període de durada del mateix mòdul.

Avaluació:

En aquest curs s’aplicarà l’avaluació contínua i vindrà marcada pels test d’autoavaluació pràctics, així com la participació en fòrums i la participació durant el desenvolupament del curs. Les faltes d’assistència siguen o no justificades no podrà superar 1 sessió sincrònica.

Docent:

Enrique Ferrer Lorente, de formación trabajador social, 32 años de experiencia laboral en la administración local (ayuntamiento de Paterna (Valencia): 8 años como trabajador social, 3 años como coordinador de Asistencia Social, 8 años como Coordinador de Bienestar Social, 8 años coordinador de Cooperación Internacional e Inmigración, 4 años como director técnico de Servicios Sociales.
Posteriormente 18 meses como director general del Instituto Valenciano de Formación, Investigación y Calidad de Servicios Sociales- IVAFIQ de la Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas de la Generalitat Valenciana.
12 meses como coordinador técnico de familias en la dirección territorial de Castellón-CIPI-GVA y desde marzo del 2022 y en la actualidad, como supervisor del departamento 03 Plana Baixa, Alto Palancia, Alto Mijares

Descarregar guia completa del curs

Formulari d’inscripció: fes clic aci

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro