Saltar al contenido principal
Castelló

Jornades Autonòmiques SS.SS 2017

II JORNADA AUTONÒMICA DE SERVEIS SOCIALS DEL PAÍS VALENCIÀ

DESENVOLUPANT EL NOU MODEL DE SERVEIS SOCIALS

Els Col·legis Oficials de Treball Social del País Valencià, juntament amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, estem organitzant la celebració de la II Jornada Autonòmica de Serveis Socials del País Valencià.

L’any passat ja vàrem dur a terme la I Jornada Autonòmica de Serveis Socials, sota el títol “Un Nou Model de Serveis Socials de la Comunitat Valenciana”. La vàrem celebrar al “Botànic” de  València, ennovembre.

Va estar organitzada per:

 • Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
 • Col·legi Oficial de Treball social de València
 • Col·legi Oficial de Treball social d’Alacant
 • Col·legi Oficial de Treball social de Castelló
   

Amb la col·laboració de:

 • Universitat de València. Facultat de Ciències Socials
 • Diputació de València
 • Consejo General del Trabajo social
 • Obra social “La Caixa”
 • Mapfre

 

En la I Jornada vàrem comptar amb la participació d’Autoritats representants de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Universitat de València.

Va ser una jornada amb una alta participació per part dels treballadors i treballadores socials i altres professionals del sector, al voltant de 250 persones. L’aforament es va completar i vàrem  rebre moltes més sol·licituds d’inscripció que varen quedar en llista d’espera.

Per altra banda cal destacar la repercussió que va tindre en els mitjans de comunicació, ja que considerem que els Serveis Socials són un dels pilars de l’Estat de Benestar que mereix aquesta  societat, i per tant son d’ interès pel conjunt de la ciutadania.

Durant la I Jornada es va fer un anàlisi de la proposta per un Nou Model Valencià de Serveis Socials, exposat pel Sr. Francesc Xavier Uceda Maza, Delegat del Consell per al Nou Model Social  Valencià. També va participar el Sr. Manuel Aguilar Hendrickson, professor i investigador del Departament de Treball social i Serveis Socials de la Universitat de Barcelona, profunditzant en què  és un Model de Serveis Socials, entre altres ponents.

Podem dir sense por a equivocar-nos, que les expectatives eren altes, però que van estar complides i la valoració general va ser molt positiva, tant si ens fixem en el contingut, com si valorem la participació activa dels assistents, que varen interpel·lar els ponents.

L’èxit de la I Jornada ens va abocar a un acord entre els tres Col·legis Oficials de Treball Social del País Valencià, per fer aquesta Jornada cada any, i que la faríem en diferents ciutats del País Valencià, procurant fer-la cada any en una província diferent, en benefici de la vertebració territorial. És per això que en 2017 anem a realitzar-la a la ciutat de Castelló de la Plana, després d’haver fet la primera a València.

És voluntat dels tres Col·legis continuar profunditzant en l’anàlisi del Nou Model de Serveis Socials, pel que el títol de la II Jornada és: “Desenvolupant el Nou Model de Serveis Socials”, que dona continuïtat a l’anterior Jornada.

Estem vivint un moment clau en la transformació del Sistema de Serveis Socials, implementant i desenvolupant el Nou Model de Serveis Socials impulsat per la Generalitat Valenciana, fent us de les seves competències de planificació i ordenació del sistema.

Volem que la II Jornada de Serveis Socials del País Valencià siga, com va ser la de l’any passat i les que han de vindre en el anys esdevenidors, un referent tant per als professionals, com per la societat civil, i per als responsables de les polítiques de Serveis Socials.

Aquest document és la proposta de Jornada que fem els Tres Col·legis de Treball Social del país Valencià amb l’objectiu de donar-lo a conèixer i demanar-li la seva participació en el desenvolupament de la mateixa.

 

Presentació II Jornada

Nota de Premsa presentació II Jornada

Roda de Premsa presentació

Programa II Jornada

Vídeo II Jornada

Conclusions II Jornada

Article II Jornada UJI

Manifest I Jornada

 

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro