Saltar al contenido principal
Castelló

II edició Curs "Treball Social i Salut Mental Comunitària"

Lugar
plataforma cisco webex ONLINE Castellón España
Modalidad
Online

Curs organitzat pel Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló i pel Col·legi Oficial de Treball Social de València

El formulari d’inscripció el podràs trobar al final de la pàgina

Format: En línia, a través de la plataforma de formació del Col·legi MOODLE (se i la plataforma CISCO WEBEX (per a la participació en el curs serà imprescindible disposar de webcam, micròfon i altaveus/auriculars en les sessions sincròniques, sent obligatori el mantenir la càmera encesa durant aquestes).

Data d’inici: 26 de octubre de 2023.

Dies sessions sincròniques: 26 de octubre, 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre. Les sessions es realitzaran els dimarts en horari de 17.00 a 20.00 h (de 17.00 a 19.00h Classe teòrica i de 19.00 a 20.00h Discussió de casos pràctics)

Nº d’ hores:30h

Idioma: castellà

Nº places: Mínim 10 , màxim 40 alumnes/es. De sobrepassar el nombre de persones matriculades en el curs, s’elaborarà una llista d’espera per a anar cobrint les baixes que es puguin produir. El número mínim serà necessari per a dur a terme el curs.

Termini d’inscripció: obert fins esgotar les places disponibles.

Dirigit a: Treballadors i Treballadores Socials col·legiats/des

Objectius:
• Aconseguir una orientació sociocomunitària i integradora de la pràctica professional del Treball Social en salut mental.
• Adquirir els coneixements teòrics i pràctics necessaris per al desenvolupament laboral com a treballadors socials amb persones amb un diagnòstic de salut mental
• Definir les competències, els objectius d’intervenció i les eines necessàries per al Treball Social amb persones amb un diagnòstic de salut mental
• Conèixer els fonaments ètics i legals en salut mental per a incorporar a la pràctica professional

Continguts:

MÒDUL 1: SALUT MENTAL COMUNITÀRIA
1.1.- Evolució en l’atenció de persones amb problemes de salut mental. De la reforma psiquiàtrica al desenvolupament de la salut mental comunitària
1.2.- Què és la salut mental comunitària? Les bases de l’atenció comunitària en Salut Mental
1.3.- Model comunitari d’atenció en salut mental: dispositius en la xarxa comunitària

MÒDUL 2: Les persones amb un diagnòstic de salut mental
2.1.- Conceptes claus: malaltia mental i trastorn mental
2.2.- Models explicatius en Psiquiatria
2.3.- El Trastorn Mental Greu: Característiques que ho defineixen

MÒDUL 3: TREBALL SOCIAL I SALUT MENTAL
3.1.- Premisses del Treball Social en Salut Mental. El Social en Salut Mental.
3.2.- El Treball Social en Salut Mental com a Treball Social Clínic

MÒDUL 4: CARACTERÍSTIQUES DE LA INTERVENCIÓ DELS I LES TREBALLADORES SOCIALS EN SALUT MENTAL
4.1.- La relació professional del/la treballadora social en Salut Mental
4.2.- L’avaluació per a arribar al diagnòstic social en Salut Mental
4.3.- Competències dels i les treballadores socials orientades a la recuperació de les persones amb un diagnòstic de salut mental
4.4.- Eines clíniques per a la pràctica del Treball Social en Salut Mental

MÒDUL 5: ÈTICA, ASPECTES JURÍDICS I LEGALS NECESSARIS PER AL TREBALL SOCIAL EN SALUT MENTAL.
5.1.- Claus ètiques en l’atenció comunitària a persones amb diagnòstic de trastorn mental des del Treball Social
5.2.- Aspectes jurídics en salut mental necessaris per a la pràctica del Treball Social

MÒDUL 6: DISCUSSIÓ DE CASOS PER A L’APLICACIÓ DELS CONTINGUTS DEL CURS (20 HORES)
Aquest mòdul serà transversal durant el desenvolupament del curs incorporant sessions de discussió en grup i treball personal de casos de manera individual

Metodologia: L’activitat formativa serà en modalitat en línia, i combinarà l’ús de la plataforma Moodle del Col·legi per a penjar els materials i realitzar la part del treball personal, amb les videoconferències a través de l’aplicació CISCO WEBEX.

- Sessions en línia per videoconferència (sincròniques) ( CISCO WEBEX) en horari de 17.00 a 20.00 hores. Cada sessió comprèn 2 hores d’exposició de continguts per part de la docent i 1 hora de discussió de casos pràctics.

Serà obligatori tenir la cambra activada durant tota la sessió.

- Treball pràctic dels i les alumnes (formació asincrònica), mitjançant tasques proposades i supervisades per la docent, en relació a supòsits pràctics (treball de casos, vídeos, relats de persones amb un diagnòstic de salut mental,….). El lliurament de tasques i l’avaluació de la docent serà setmanal a través del MOODLE.

Docent: EVA MARIA GARCÉS TRULLENQUE. Diplomada en Treball Social per l’Escola d’Estudis Socials i Graduada en Treball Social per la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Saragossa. Màster en Treball Social en Salut Mental i Psicoterapeuta de Família i de Parella acreditada per la Federació Espanyola d’Associacions de Teràpia Familiar (FEATP). És Treballadora Social des de 1990 en el Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic de Saragossa, concretament en l’actualitat en la Unitat de Salut Mental i en la Unitat de Salut Mental Infantil Juvenil Inocencio Jiménez, adscrita a l’Hospital.
Per la seva experiència professional, ha estat representant de l’Associació Espanyola de Treball Social i Salut en l’elaboració, seguiment i avaluació de l’Estratègia de Salut Mental i l’Estratègia de Ictus del Sistema Nacional de Salut (de 2006 a 2015). Membre del Comitè Assessor de l’Estratègia de Salut Mental del Ministeri de Sanitat (2017-2020).

Preu matricula:
● Col·legiat/da en actiu: 80€
● Col·legiat/da Bonificat/da: 70 € (per a persones desocupades o en actiu, amb uns ingressos inferiors al 1,5 del IPREM). Per a beneficiar-se de la reducció de quota hauran de presentar l’última nòmina/certificat de la prestació per desocupació i la vida laboral.

Fins que no s’envie el justificant de pagament no quedarà formalitzada la matricula.

Formes de pagament: pots fer-lo mitjançant qualsevol dels següents mètodes (pots triar una de les dues opcions):

Realitzar una transferència bancària al nº de compte CAIXA POPULAR ES80 3159 0015 8727 9781 3926 i enviar el justificant de pagament per correu electrònic a formacion@cotsvalencia.com

Fer el pagament amb targeta bancària a través del TPV virtual que podràs trobar a la pàgina web del COTSV (accedir), amb el teu nom complet i número de col·legiat/da, el concepte “nom del curs”

Formulari de inscripció

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro