Saltar al contenido principal
Castelló

13M PER UNA DEMOCRACIA SOCIAL I PARTICIPATIVA

jueves 7 de marzo de 2013

CONTRA L’ATUR I PER LA REGENERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA
#13Març, MOBILITZACIÓ
Les organitzacions que formem part de la CIMERA SOCIAL convoquem els ciutadans a manifestarnos CONTRA L’ATUR I PER LA REGENERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA el pròxim 10 de març, sumant-nos a la iniciativa de mobilitzacions europees convocada per la Confederació Europea de Sindicats en el conjunt de la Unió Europea.

*CONTRA L’ATUR I PER LA REGENERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA
#13Març, MOBILITZACIÓ*
Les organitzacions que formem part de la CIMERA SOCIAL convoquem els ciutadans a manifestarnos CONTRA L’ATUR I PER LA REGENERACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA el pròxim 10 de març, sumant-nos a la iniciativa de mobilitzacions europees convocada per la Confederació Europea de Sindicats en el conjunt de la Unió Europea.

PER A QUÈ?

Per a reprovar les actuacions d’una Comissió Europea enrocada en polítiques fracassades, aliena als problemes de la ciutadania europea a la qual deuen la seua legitimitat i incapaces de comprendre a quins interessos han de servir les institucions europees i els recursos comuns dels europeus. Després de cinc anys de crisi l’únic que creix dins i fora d’Europa és la desigualtat, l’atur, la misèria, l’exclusió social i els dubtes sobre uns dirigents europeus la pertinaç insistència en polítiques fracassades dels quals resulta inacceptable.

Per a fer saber al Govern d’Espanya que el temps de les mentides i els discursos buits ha acabat. Sis milions de persones en l’atur, dos milions d’aquestes sense rebre cap tipus de prestació, 1,8 milions de llars amb tots els seus membres en atur, i prop del 27 per cent de la població vivint per sota del llindar de la pobresa són la insuportable realitat del País. Una realitat que, segons totes les dades, s’agreujarà dia a dia perquè continuarem en recessió econòmica, les grans empreses segueixen plantejat ERO amb acomiadaments massius, continua la sagnia d’acomiadaments individuals… El Debat de l’Estat de la Nació ens va mostrar un president del Govern cada vegada més allunyat dels problemes dels ciutadans. Si no es corregeix de manera urgent i en profunditat aqueix distanciament pot abocar-nos a situacions com la d’Itàlia, on les recents eleccions han demostrat l’èxit de les opcions populistes i l’afartament d’una banda de la població amb l’actual funcionament de les institucions democràtiques.

Per a denunciar, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora el pròxim 8 de març, les conseqüències que la crisi i les polítiques neoliberals tenen en matèria de gènere: increment de la bretxa salarial entre homes i dones, retalladles d’ocupació en la funció pública amb forta presència de dones, reducció de serveis socials i en l’atenció a la dependència que afavorien la incorporació de les dones a la vida laboral o supressió d’organismes que defensen i donen suport els drets de la dona.

Per a rebutjar el desmantellament dels serveis públics (sanitat, educació, dependència, serveis socials…) i qualsevol reforma unilateral del sistema públic de pensions que ho convertisca en altre instrument de les polítiques d’ajustament, espoliant novament els drets dels ciutadans, i abandonant a la seua sort als actuals i els futurs pensionistes.
Per a advertir al Govern i als grups parlamentaris de les Corts sobre qualsevol intent d’enganyar la ciutadania en la tramitació parlamentària de la Iniciativa legislativa popular per la dació en pagament i la paralització dels desnonaments que desvirtue o pervertisca els seus principals objectius.
Per a rebutjar la reforma de la Llei de bases de règim local, perquè afeblirà les capacitats d’actuació de les corporacions locals, les administracions més pròximes a les persones, en un nou intent de negar finançament per als serveis als ciutadans, mentre convertim en deutes de tots (tres punts de dèficit públic) la fraudulenta gestió dels directius de les entitats financeres.

Per a condemnar tots els intents de deslegitimació o repressió dels drets constitucionals d’expressió, pensament, o manifestació. Exhibeixen un esgarrifós menyspreu als principis democràtics, qui pretenen criminalitzar els joves per manifestar-se lliurement des de les institucions que els representen, especialment si utilitzen com a argument el finançament públic d’aqueixes institucions; amb aqueixa lògica hauríem d’eliminar els grups d’oposició de totes les institucions democràtiques el deure de les quals és controlar i discrepar de qui exerceixen les responsabilitats de Govern, per rebre per a la seua funció –com és necessari- finançament públic. Condemnem així mateix, la decidida voluntat del Ministeri de l’Interior de convertir el conflicte social en un conflicto d’ordre públic, ordenant intervencions desproporcionades per a reprimir manifestacions pacífiques.

Per a rebutjar els casos d’oberta complicitat entre càrrecs públics i empreses, que corrompen l’exercici de l’activitat política, alcen davant dels ulls de la societat un perillós mur de desconfiança cap a les institucions democràtiques, i acceleren la deterioració del entramat institucional que va sorgir de la transició democràtica.

Exigim que es retorne a la política la seua condició d’eina al servei de les persones, expulsant Per tot açò, les organitzacions que formem la Cimera Social convoquem les treballadores i els treballadors i la ciutadania en general a les manifestacions que se celebraran a les principals ciutats del País el 10 de març.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro