Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló assisteix a la presentació del ‘Pla Valencià de Salut Mental i Addiccions 2024-2027’

martes 9 de enero de 2024

Amb un pressupost de 724 milions d’euros durant esta legislatura, el pla s’estructura en nou línies estratègiques i prioritzarà l’atenció a la infància i l’adolescència, a més del trastorn mental greu

Castelló, 09/01/2024.- El president del COTS Castelló, Jaume Agost, ha assistit aquest dilluns a la presentació del ‘Pla Valencià de Salut Mental i Addiccions 2024-2027’, amb un pressupost de 724 milions d’euros durant esta legislatura.

Durant 2024 el pla es posa en marxa amb una consignació de 40,8 milions d’euros.

El Consell destinarà 13 milions extra per a nous llocs professionals que tracten estesmalalties.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat durante la presentació que l’atenció a la infància i l’adolescència, a més del trastorn mental greu, seran prioritàries en este pla d’acció que estarà basat en “l’evidència científica i en la igualtat assistencial”, i ha destacat com a principals claus la “detecció, tractament i assignació de recursos”.

El pla s’estructura en nou línies estratègiques que es desglossen en un total de 80 accions concretes. D’entre estes accions, el president de la Generalitat ha ressaltat la posada en marxa de programes d’educació socioemocional en tots els nivells de l’educació obligatòria (de 6 a 16 anys) i la creació d’unitats de detecció precoç en el mitjà escolar.

El pla inclou l’obertura de quatre hospitals de dia per al tractament de patologia dual greu i la creació de 8 unitats de primers episodis psicòtics. Així mateix, ha remarcat que s’habilitaran almenys 43 places en hospitals de dia (23 per a infants i adolescents i 20 per a adults) per al tractament de trastorns de la salut mental, així com 22 unitats de prevenció per a adolescents consumidors de substàncies amb addiccions conductuals i que es crearà una comunitat terapèutica especialitzada en patologia dual greu.

La Comunitat Valenciana és actualment l’autonomia amb més prevalença registrada de trastorns mentals, consum d’alcohol i cànnabis, així com de tranquil·litzants en menors de 12 a 16 anys.

Aquest dijous COTS Castelló i COTS València es reuniran amb Bartolomé Pérez Gálvez, director de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions (OSMA) de la Conselleria de Sanitat, qui ha presentat el citat Pla de Salut Mental amb Carlos Mazón.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro