Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló comparteix amb motiu del Dia Mundial del Treball Social l'anàlisi dels plans de contingència davant l'impacte sociosanitari de la pandèmia a la província

viernes 4 de marzo de 2022 COTS CASTELLÓ

El Col·legi organitza una jornada aquest dijous, 10 de març, en el Centre Cultural Les Aules

L’organisme entregarà el lV Premi Provincial del Treball Social 2022 a Carmen Barceló, treballadora social, figura clau en la constitució del COTS Castelló en 1983 i presidenta durant dos mandats

Castelló, 04/03/2022.- El Col·legi Oficial del Treball Social de Castelló ha organitzat per al dijous, 10 de març, una jornada per a celebrar el Dia Mundial del Treball Social 2022.

Amb el pati del Centre Cultural Les Aules (plaça de Les Aules de Castelló) com a epicentre, l’acte inaugural serà a càrrec del president del COTS, Jaume Agost, a qui acompanyaran en la taula Emiliana Vicente, presidenta del Consell General de Treball Social; Raquel Andrés, directora general d’Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport; i José Martí, president de la Diputació de Castelló.

La jornada servirà per a presentar l’anàlisi dels plans de contingència dels Serveis Socials davant l’emergència derivada de la pandèmia de la Covid elaborats pels ajuntaments d’Almassora, Almenara, Les Alqueries, Artana, Borriol, Castelló, La Llosa, La Vilavella, Vila-real i Vall d’Uixó, així com la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

En ell es plasmen les accions impulsades per a donar resposta a les necessitats detectades en els diferents grups de població, les intervencions prioritàries dutes a terme i els recursos humans destinats, així com la reorganització del treball a la qual ha obligat el context sociosanitari. El document recull també els reptes i dificultats als quals han hagut de fer front les i els professionals dels Serveis Socials municipals en la gestió i resposta a aquesta emergència, posant el focus en la necessitat d’aportar recursos per a la cura de la salut mental del col·lectiu davant la sobrecàrrega emocional i de treball a la qual la Covid els ha exposat.

Un altre dels eixos centrals de la jornada serà el lliurament del IV Premi Provincial del Treball Social 2022 a Carmen Barceló, treballadora social, figura clau en la constitució del COTS Castelló en 1983 i presidenta de l’organisme durant dos mandats (de 2008 a 2012 i de 2012 a 2016). Barceló ha jugat també un paper clau en l’impuls de la Unitat de Memòria de l’Hospital La Magdalena de Castelló, on ha desenvolupat gran part de la seua trajectòria laboral, i en el naixement de la Fundació Ateneu de Dany Cerebral Adquirit.

Per altra banda, la també treballadora social i referent del Treball Social a Espanya M.ª Patrocinio Las Heras, Premi Provincial de Treball Social en 2020, presentarà el seu llibre Trabajo Social y Servicios Sociales. Conocimiento y ética.

L’esdeveniment es completarà amb l’homenatge a les i els companys jubilats enguany.

La cita del pròxim dijous serà l’avantsala de la celebració institucional del Dia Mundial del Treball Social, que tindrà lloc el 15 de març i que enguany aterra amb el lema Construint un nou món eco-social: sense deixar a ningú enrere, en línia amb el títol de la Cimera Mundial 2022 (del 29 de juny al 2 de juliol). En aquesta ocasió l’esdeveniment internacional estarà liderat per la Federació Internacional de Treballadors/as Socials i l’Institut d’Investigació de les Nacions Unides per al Desenvolupament Social (UNRISD).

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro