Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló condemna el terrible homicidi del xiquet d’Almassora dins l’àmbit familiar

jueves 17 de septiembre de 2020 COTSCS

El Col·legi de Treball Social de Castelló defensa activar tots els sistemes de protecció de menors per a previndre el maltractament infantil, fer una detecció precoç i intervindre a temps

Castelló, 17/09/2020.- El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló vol manifestar la seua condemna al “terrible homicidi” del xiquet d’Almassora dins l’àmbit familiar.

Des dels diversos sistemes de protecció de menors, com són els Serveis Socials, l’Atenció Primària de Salut, el Sistema Educatiu i la Policia, s’ha d’estar alerta per poder previndre, detectar de forma precoç i intervenir front situacions de maltractament infantil.

“Aquestes situacions s’han d’abordar de forma interdisciplinar i des de la intervenció social, ja que és l’eina amb la que es pot intentar evitar tragèdies com la que hem viscut esta setmana”, expliquen des del COTS Castelló.

El bebé de 10 mesos va morir aquest dimarts a l’Hospital General Universitari de Castelló, on estava ingressat des del passat diumenge després de la presumpta agressió del seu pare, actualment a la presó. La mare del bebé ha sigut traslladada a un centre de menors.

Els Serveis Socials de l’ajuntament d’Almassora havien estat fent seguiment a la parella i el seu fill des que el bebé tenia dos mesos, quan sanitat va detectar que podia haver-hi maltractament després de presentar el menor el trencament d’un braç. Les visites domiciliàries eren de tipus periòdic i es van dur a terme també durant els mesos de confinament per l’estat d’alarma.

L’última intervenció social al domicili es va produir el dijous passat, tres dies abans que es produïra la presumpta agressió. “Res feia preveure l’ocorregut perquè semblava que la situació s’havia reconduït”, assenyalen des del consistori.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro