Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló empodera la labor de les treballadores socials en l'àmbit educatiu en el seu VI Premi Provincial de Treball Social

martes 5 de marzo de 2024

El Col·legi reconeix els quasi 30 anys de trajectòria de Marisa Saavedra Muñoz com a treballadora social en el Servei Psicopedagògic Escolar C3-Plana Baixa i l’actual Unitat Especialitzada d’Orientació de Castelló

El guardó es lliurarà en la jornada organitzada el 12 de març amb motiu del Dia Mundial del Treball Social 2024

Castelló, 05/03/2024 .- “Visc el Treball Social com un compromís vital en defensa dels drets col·lectius. La meua professió és una part d’eixe compromís sociopolític, de protecció i promoció dels serveis públics, d’una societat més justa i igualitària”, diu la treballadora social Marisa Saavedra Muñoz. El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló premia enguany la trajectòria d’aquesta professional amb el VI Premi Provincial de Treball Social, que li entregarà en el transcurs de l’acte institucional organitzat dimarts que ve, 12 de març, amb motiu del Dia Mundial del Treball Social 2024.

Marisa Saavedra (Tànger, 1962) és “un referent increïble en el que suposa el Treball Social dins de l’àmbit de l’educació. És una professional que ha aportat molt al Col·legi des de la seua militància per les causes justes”, indica el president del COTS Castelló, Jaume Agost.

Amb un inici professional en justícia, com a part de l’equip d’Assistència Social Penitenciària, la carrera de Marisa Saavedra ha transcorregut quasi de manera íntegra en el sector educatiu, primer en el Servei Pedagògic Escolar C3-Plana Baixa (els antics SPE, ja extingits), de 1992 a 2019, i des d’el mes de setembre passat en la Unitat Especialitzada d’Orientació (UEO) de Castelló.

“El Treball Social en educació és clau perquè tenim un paper per a aconseguir una educació realment inclusiva que responga i aculla a totes les persones. Orientem i assessorem els equips directius i al professorat en l’atenció a les famílies, estem en xarxa amb els serveis de salut, serveis socials, etc. Fem possible eixa atenció que requereixen estudiants, tutors i famílies, i facilitem l’encaix amb altres recursos”, detalla la premiada en un al·legat a un camp, el del treball social educatiu que, com el sanitari, “continua sent minoritari però fonamental: som un col·lectiu reduït i lluitar pel seu reconeixement requereix d’energia, dedicació i molta coordinació amb la resta de companyes”, postil·la.

La trajectòria, vital i professional, de Saavedra, ve marcada també per l’activisme social. “Soc una activista ficada a treballadora social”, diu entre riures. Lligada a les plataformes en defensa de les pensions i dels drets de les persones dependents, és una militant ferma de la justícia social, de la llibertat, la igualtat, la pau, el feminisme, l’economia del bé comú i els serveis públics “que sustenten les vides de les persones”.

“L’acompliment de la professió del Treball Social alimenta eixe activisme, eixe desig de canviar les coses, perquè t’acosta i et dona una visió global de la vulnerabilitat en la societat, de les seues necessitats”, indica.

El seu activisme li ha portat també a la primera línia sindical – en la delegació d’educació de CCOO, de 2001 a 2005 – i, de manera “inesperada”, a la política, com a diputada en el Congrés dels Diputats d’Unides Podem per Castelló durant el mandat 2019-2023. Una experiència “dura, per l’elevada crispació de la política actual i per les limitacions tan grans que trobes per als canvis” – matisa – però que li deixa el bon sabor de boca dels avanços socials aconseguits.

“Estic especialment orgullosa d’haver contribuït i votat des de l’escó mesures i lleis com la Llei d’Infància, la Llei d’Eutanàsia, la d’Habitatge, que promociona l’habitatge públic; la pujada històrica en la Dependència, de les Pensions, del Salari Mínim Interprofessional o els ERTOs que van protegir treballadors, treballadores i empreses en la pandèmia”, assevera.

Després d’un parèntesi de quatre anys pel seu pas pel Congrés, s’ha reincorporat a la seua carrera professional en la UEO de Castelló.

Marisa Saavedra rebrà el VI Premi Provincial de Treball Social dimarts que ve, 12 de març, en el marc d’un acte organitzat per a celebrar el Dia Mundial del Treball Social. Serà en la cooperativa Abacus de Castelló (carrer Campoamor, 30) a partir de les 18.00 hores.

TEXTO EN CASTELLANO

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro