Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló es reuneix amb els seus homòlegs de Catalunya i Aragó per a intercanviar experiències en el camp del Treball Social Rural i fomentar la seua visibilitat

lunes 23 de octubre de 2023

“Estem en un territori limítrof i el Treball Social Rural és un aspecte que ens uneix”, expliquen les dues representants provincials en la trobada, Roser Boix, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, i Anna Garcia, col·legiada i treballadora social rural.

Castelló, 23/10/2023.- El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló ha participat via en línia en una trobada de treball amb el Colegio Profesional de Diplomados de Trabajo Social de Aragón i la delegació de Terres de l’Ebre del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya amb l’objectiu de posar en comú opinions i experiències entorn del Treball Social Rural i potenciar la seua visibilitat.

“Estem en un territori limítrof i el Treball Social Rural és un aspecte que ens uneix”, han explicat des del COTS Castelló les dues representants provincials en la trobada, Roser Boix, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, i Anna Garcia, col·legiada, treballadora social rural i experta en TS en zones rurals en el Consell General. Garcia és a més V Premi Provincial de Treball Social 2023 per la seua trajectòria professional en els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica en la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Ambdues han incidit en què el Treball Social Rural és una tipologia diferenciada dins del TS que es desenvolupa a les ciutats. “Té una idiosincràsia, un enfocament generalista, i veiem necessari donar-li entitat pel fet de disposar de característiques pròpies”, han indicat.

Recorden que, en països com Austràlia o els Estats Units, el TS en zones rurals és considerat com una tipologia dins del TS pel seu vessant específic. En això incideix també un estudi recent elaborat a Andalusia, i sobre el qual ha girat esta trobada entre els tres col·legis.

En la investigació, que porta per ‘Ruralidad y Trabajo Social. Una aproximación desde el caso andaluz’ s’assenyala que el Treball Social en zones rurals, en contrast amb la seua configuració en àmbits urbans, “està condicionat per circumstàncies organitzatives i contextos socioculturals particulars que reclamen una reflexió sobre la seua possible especificitat”. En este sentit, indica l’article, “la pràctica del treball social en contextos rurals és un repte específic per a la professió” i es marca com a objectiu “analitzar els models organitzatius i la pràctica del treball social en un context rural per a indagar en eixa potencial particularitat i les seues implicacions per a la intervenció social”.

Text en Castellà

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro