Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló posa el focus en la inclusió de les persones amb autisme en el seu Dia Mundial, dedicat a la diversitat

martes 21 de marzo de 2023

El Col·legi lliura el V Premi Provincial de Treball Social a Anna García Monfort com a reconeixement als seus 30 anys de trajectòria en els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica en la Mancomunitat Comarcal Els Ports

Castelló, 21/03/2023.- Yolanda Arnau és Llicenciada en Ciències de la Informació, mare d’ un xiquet amb autisme i secretària de TEACAST, una associació sense ànim de lucre de Castelló que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l’ espectre autista i les seues famílies.

Aquest dimarts la seua ponència, ‘Obrint portes cap a la inclusió: treballant amb persones amb autisme’, ha sigut l’eix vertebrador de la jornada organitzada pel Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló a la Sala de Recepcions de la Diputació per a commemorar el Dia Mundial del Treball Social, que porta per lema ‘Respectant la diversitat a través de l’acció social conjunta’.

TEACAST és a més una entitat acreditada per la Conselleria per a prestar el servei d’Assistència Personal Terapèutica Infantil (PATI), del qual és pionera. Es tracta d’una figura dirigida a l’acompanyament i suport de les persones amb autisme, principalment xiquets i xiquetes i joves, en els àmbits educatiu i social, i que suposa “un pas gegant per a la seua inclusió, i un avanç per a aconseguir la igualtat en drets i oportunitats”, indiquen des de l’entitat.

Yolanda Arnau ha participat en diferents estudis relacionats amb el diagnòstic de l’autisme i sobre la importància del moviment o el joc en xiquets i xiquetes amb autisme. Ha sigut ponent en jornades a Espanya i Iberoamèrica sobre la inclusió de la població infantil amb autisme (Castelló 2018, Lima 2018, Castelló 2019) i en el Congrés Internacional de Música (Castelló 2020). A més, ha organitzat activitats de conscienciació i difusió sobre l’autisme (I Jornades Artístiques TEA&art) i és coproductora amb Juan B. Vives del projecte musical TEA&rock, el primer disc de rock en valencià cantat per xiquets amb autisme.

“Amb aquesta xarrada hem volgut abordar i compartir una de les múltiples arestes que integren la diversitat social, el lema sobre el qual gira el Dia Mundial del Treball Social aquest 2023”, ha destacat Jaume Agost, president del Col·legi, encarregat d’inaugurar la Jornada, amb Luis Gómez, director territorial d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i José Martí, president de la
Diputació de Castelló.

A més, durant l’esdeveniment s’ha entregat el V Premi Provincial de Treball Social 2023, que enguany ha recaigut en la treballadora social Anna García Monfort, coordinadora de Serveis
Socials en la Mancomunitat Comarcal Els Ports. “Anna és una exponent del Treball Social en l’àmbit rural i de la diversitat del nostre territori, d’una província molt potent en aquest sentit, dos
aspectes que volíem posar en valor enguany i dels quals la guardonada és una ferma defensora i representant”, ha ressaltat Agost.

La jornada ha sigut clausurada per Javier Carpintero, membre de la Junta del COTS Castelló; i Edelmiro Sebastián, director territorial de Sanitat.

martes 21 de marzo de 2023

COTS Castelló posa el focus en la inclusió de les persones amb autisme en el seu Dia Mundial, dedicat a la diversitat

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro