Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló posa en valor amb el seu V Premi Provincial de Treball Social la labor de les treballadores socials en l'àmbit rural

jueves 16 de marzo de 2023

El Col·legi premia la trajectòria d’Anna García Monfort, treballadora social en els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica en la Mancomunitat Comarcal Els Ports i exponent de la “diversitat del territori” de la província de Castelló

El guardó es lliurarà en la jornada organitzada el 21 de març amb motiu del Dia Mundial del Treball Social 2023

Castelló, 09/03/2023.- Un reconeixement al Treball Social en la ruralitat i a les professionals que el fan possible. Amb aquest repte aterra el V Premi Provincial de Treball Social 2023, que el Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló concedirà a la treballadora social rural Anna García Monfort, amb més de tres dècades de trajectòria en els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica en la Mancomunitat Comarcal Els Ports, que atén població de 17 municipis de la província.

COTS Castelló farà lliurament del guardó el dimarts 21 de març, en el marc de la jornada organitzada a la Sala de Recepcions de la Diputació de Castelló per a celebrar el Dia Mundial del Treball Social 2023, sota el lema ‘Respectant la diversitat a través de l’acció social conjunta’.

Un dels eixos centrals de la jornada serà el lliurament del V Premi Provincial de Treball Social 2023, que recau en aquesta edició en la treballadora social Anna García Monfort, qui relleva així a una dels seus “referents” – indica – de la professió: Carmen Barceló, expresidenta del COTS i premiada en 2022.

“Anna té moltes coses bones: és una dona inquieta, una treballadora social no conformista que busca aprofundir en l’objectiu dels Serveis Socials, que són les relacions socials, i no es desvia d’aquest camí.

Sempre s’ha preocupat per desenvolupar projectes en l’àmbit rural, que és on exerceix el seu treball”, assenyala el president del COTS Castelló, Jaume Agost. “Des del Col·legi pensem que era el moment de ressaltar i posar en valor el Treball Social que s’està fent en l’àmbit rural i Anna és una bona representant del que volíem destacar enguany, perquè la província de Castelló és molt potent en aquest sentit. La diversitat del territori és una cosa que hem defensat sempre des del Col·legi davant les institucions i representants polítics”, afig Agost.

Anna García és treballadora social i coordinadora de Serveis Socials en la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Ha participat de manera activa en l’elaboració de la Llei Valenciana de Serveis Socials, a través del Col·legi, com a part de la Junta de Govern entre 2016 i 2020, i també com a experta en les jornades de reflexió prèvies a l’elaboració de l’esborrany definitiu.

“Nosaltres som la part més rural de la ruralitat”, somriu mentre esbossa els pros i els contres de ser treballadora social en una zona de baixa densitat poblacional i enormes distàncies –“tres quarts d’hora amb cotxe és l’habitual en el nostre dia a dia”, afirma- com Els Ports. “El millor és que conec a la gent, a les altres professionals, i entenc a la comunitat i la seua idiosincràsia, perquè forme part d’ella. Des del vessant professional pots treballar per la sostenibilitat del territori. En una ciutat tot es difumina més, costa més teixir aqueixes xarxes; però en un poble, la connexió que es fa amb la persona i la relació d’acompanyament que es construeix, és única. Ací es pot treballar més des de la calidesa sense perdre la qualitat”, sosté.

La part difícil, reconeix, és que s’està “molt lluny de tot i costa molt que pensen en tu i que entenguen com és el territori rural.

El desconeixement és ací, encara que faces moltes memòries i molts informes, continuem sentint-nos una mica incompreses”, ratifica en plural. Perquè Anna García sempre parla en clau d’equip. “Això o es treballa entre tots i totes o no ix: res ací, en Treball Social, pot ser individual”, ratifica.

Sobre el premi, la seua primera reacció, torna a afirmar entre riures, és la de “què he fet jo per a meréixer això?”. “Al final el que fas és el que fa molta gent en el Col·legi i en la professió; no he sentit que el meresquera més que altres companyes, però si serveix per a donar-li un reconeixement al Treball Social en
la ruralitat, és una bona notícia”, conclou.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro