Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló recolza el Dia Mundial de la Salut sota el lema "Salut i Dona"

viernes 5 de abril de 2019 COTSCS

L’esdeveniment, organitzat per la Xarxa Sanitària Solidària, acull aquest dissabte múltiples activitats per a conscienciar sobre el dret a la salut des de la perspectiva de gènere.

Castelló, 04/04/2019.- La Xarxa Sanitària Solidària (RSS) de Castelló, formada per 20 entitats del sector sanitari i social de la província de Castelló (ajuntaments, universitats, col·legis professionals i ONGD), i entre elles el Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló, celebra aquest dissabte 6 d’abril de 2019 el Dia Mundial de la Salut amb l’organització de diverses activitats que tindran lloc en la plaça Hort dels Corders i en el Menador Espai Cultural.

Unes jornades formatives, una exposició fotogràfica, expositors i activitats esportives formen el programa d’una iniciativa que té lloc per primera vegada a la ciutat de Castelló i que pretén conscienciar sobre la importància de defensar el dret a la salut i reduir les enormes desigualtats que existeixen a l’àmbit global. Un repte al qual se suma el col·lectiu de professionals del treball social de la provincia.

La novetat aquest any se centra en la Fira de la Salut que es realitzarà en la plaça Hort dels Corders de 10.00 a 15.00 hores, en la qual s’instal·laran deu carpes en les quals s’oferirà informació i es realitzaran tallers sobre diversos temes: sexualitat, emergències, embenatge funcional, toxicologia, salut de la dona… A més, es realitzaran diverses master class de ioga, functional training i exercicis de sòl pèlvic i envelliment actiu al llarg de tot el matí. La coordinació de l’activitat serà a càrrec de l’associació d’estudiantat de Medicina HCEM-UJI i participaran moltes de les entitats que formen part de la Xarxa.

Paral·lelament, en el Menador Espai Cultural de Castelló se celebraran les IV Jornades Formatives de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló, d’entrada lliure i gratuïta prèvia inscripció. En aquesta edició, les jornades giraran entorn del tema central triat per les més de trenta entitats que formen les tres xarxes provincials: salut i gènere. Sota el lema ‘Salut i Dona: Necessitats i desafiaments’, es debatrà amb ponents especialitzades i es compartiran bones pràctiques en el camp de la salut enfocades a temes de gènere.

La ponència inaugural ‘Desigualtats de gènere en salut’ serà a càrrec de Carme Borrell, gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i professora de la Universitat Pompeu Fabra i de la John’s Hopkins University. Posteriorment, tindrà lloc una taula d’experiències amb la presència d’Esther Monzó, vicedegana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i membre de l’Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificació Escribano de la Universitat Jaume I; Iván Zahinos, director de Projectes de Medicusmundi Mediterrània; i Vita Arrufat i Carmen Fenollosa –directora territorial de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives-, del Centre de Salut Pública de Castelló.

En finalitzar es visitarà la II edició de l’exposició fotogràfica de la Xarxa Sanitària Solidària de Castelló i es procedirà a la votació per a seleccionar les fotografies guanyadores del concurs. Finalment, les assistents sortiran a la plaça Hort dels Corders on es procedirà a la lectura del Manifest per l’Equitat de Gènere en Salut.

Tota la informació i les inscripcions a les IV Jornades, l’aforament de les quals és limitat, pot trobar-se en l’apartat ‘Jornades 2019/Castelló’ de la web www.redsanitariasolidaria.org.

El projecte Xarxes Sanitàries Solidàries està impulsat per les ONGD Medicusmundi Mediterrània, ACOEC i Farmamundi, i compta amb el suport financer de la Generalitat Valenciana. Les RSS de les tres províncies estan formades per més de 30 entitats del sector social i sanitari (administracions públiques, universitats, col·legis professionals i ONGD) i el seu principal objectiu és fomentar la reflexió crítica i la formació del personal i estudiantat del sector sanitari de la Comunitat Valenciana en salut global, cooperació internacional i drets humans.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro