Saltar al contenido principal
Castelló
ContactaMapa Web

COTS Castelló s'uneix a l'homenatge públic a professionals del Treball Social per la seua labor en la crisi del COVID-19

miércoles 22 de abril de 2020 COTSCS

En la campanya promoguda pel Consell General participen els 36 col·legis professionals del sector en España

Castelló, 22/04/2020.- El Col·legi de Treball Social de Castelló se suma a la campanya promoguda des del Consell General per a oferir aquest dimecres, 22 d’abril, un reconeixement públic a “l’encomiable labor” que realitzen els i les treballadores socials. Professionals que es troben cada dia oferint la millor atenció possible a la ciutadania des que va començar l’emergència global a conseqüència del coronavirus i promovent la sostenibilitat relacional que en aquests moments s’està posant a prova.

Així, durant tota la jornada d’avui, la pàgina web i les xarxes socials del Col·legi castellonenc s’ompliran de missatges de suport i agraïment al col·lectiu de professionals, que s’uniran als recollits en les diferents plataformes comunicatives dels 36 col·legis professionals adherits a la iniciativa, al costat del Consell General, el Consell Andalús de Col·legis Professionals de Treball Social i el Consell de Col·legis Professionals de Treball Social de Castella i Lleó.

La campanya té com a objectiu la unió de tota l’estructura col·legial de Treball Social d’Espanya per a incidir en la dedicació que en aquests moments de crisi sanitària i social han prestat i continuen prestant els i les professionals del Treball Social, que no han cessat en la seua activitat diària per a acompanyar i tractar de reduir l’impacte del COVID-19 en les persones més vulnerables. “Som conscients que moltes vegades aquestes intervencions es fan des de contextos deteriorats i que no sempre compten amb el reconeixement i els recursos necessaris, per això no deixarem de defensar l’imprescindible que és el Treball Social per a una societat cohesionada, justa i equitativa”, expliquen des del Consell.

L’homenatge públic d’aquest dimecres es dirigeix a les “companyes de Serveis Socials que no han deixat de treballar ni un sol moment des de l’Administració més pròxima a les persones per a acompanyar a la ciutadania més vulnerable”. També vol reconéixer a les professionals del Treball Social Sanitari, “que encara que no sempre visibilitzades, treballen dur per a atendre aquelles demandes que contemplen una intervenció sociosanitària”, i als i les treballadores socials expertes en emergències socials, pel seu compromís i disponibilitat. En definitiva, es vol rendir tribut “a totes i cadascuna de les professionals del Treball Social que estan desenvolupant la seua labor en tots els àmbits i espais professionals del mateix”, des de l’educació a institucions penitenciàries, tercer sector, discapacitat, mediació, gènere i igualtat d’oportunitats, persones majors, família i infància, treball social forense i un llarg etcètera.

COMUNICAT DEL CONSELL GENERAL DEL TREBALL SOCIAL

Comentarios

Aún no hay comentarios