Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló s'uneix al Dia Mundial del Treball Social amb una jornada sobre els drets jurídics de les persones amb discapacitat

viernes 1 de marzo de 2024

L’acte se celebrarà el dimarts, 12 de març a les 18.00 hores en Abacus i inclou una xarrada sobre la figura de les treballadores socials en les mesures judicials de suport a la discapacitat i el lliurament del Premi Provincial de TS 2024 a Marisa Saavedra

Castelló, 01/03/2024.- La intervenció des del Treball Social amb les persones amb discapacitat per a facilitar l’accés a mesures de suport que garantisquen el ple exercici de la seua capacitat jurídica centra enguany la celebració del Dia Mundial del Treball Social a la província. El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló ha organitzat una jornada de debat entorn d’aquesta temàtica que tindrà lloc el dimarts, 12 de març, a les 18.00 hores en la cooperativa Abacus de la capital de la Plana (carrer Campoamor, 30).

Així, després de la inauguració pel president del COTS Castelló, Jaume Agost, i la regidora de Benestar Social a l’Ajuntament de Castelló, Mª Carmen Hurtado, prendrà relleu la xarrada ‘La Unitat d’Atenció Social: la figura de la Treballadora Social en les mesures judicials de suport a les persones amb discapacitat’. Una sessió que presentarà la vocal del COTS Castelló Roser Boix, i que conduiran les treballadores socials Osiris Górriz i Azucena Bernad.

Ambdues exposaran el rol del Treball Social des de l’àmbit pericial i des de la intervenció en relació amb els processos judicials que afecten les persones amb discapacitat, i el paper de les i els professionals com a garants dels drets jurídics del col·lectiu. Tot això arran de la llei 8/2021, que ha suposat una conquesta social, millorant la garantia de dret, la participació social i l’autonomia de les persones amb discapacitat.

Aquesta llei adapta l’ordenament jurídic estatal a la normativa internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat. Un marc regulador que els reconeix la disposició de capacitat jurídica “en igualtat de condicions i en tots els aspectes de la vida” i obliga els estats a adoptar les mesures pertinents per a facilitar l’accés al suport que puguen necessitar en aquest exercici.

Després de la xarrada central de l’esdeveniment, Cristina Calvo, tresorera del Col·legi, farà lliurament del VI Premi Provincial de Treball Social a Marisa Saavedra, treballadora social en la Unitat Especialitzada d’Orientació (UEO) de Castelló, amb més de tres dècades de trajectòria en la professió i, concretament, en l’àmbit educatiu.

La mirada cap a l’eix central de la jornada, l’atenció a la discapacitat, tornarà a la primera línia en la clausura amb la veu de Bàrbara Congost, directora general de les Persones amb Discapacitat, acompanyada d’Elena Sales, col·legiada i coordinadora de la Comissió de Salut del COTS.

L’acte organitzat per COTS Castelló s’emmarca en la celebració del Dia Mundial del Treball Social, impulsat cada 19 de març per la Federació Internacional de Treballadores/és Socials (FITS) i que enguany porta per lema ‘Buen Vivir: Futur compartit per a un canvi transformador’, per a incidir en el paper transformador que exerceixen els i les treballadors socials a l’hora d’impulsar el canvi.

TEXTO EN CASTELLANO

PROGRAMA

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro