Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló urgeix a la regidora de Serveis Socials augmentar els equips municipals per a reduir les llistes d'espera

miércoles 20 de diciembre de 2023

El president del Col·legi insisteix que disposar de més professionals del Treball Social resolent expedients és l’única via per a pal·liar les demores en valoracions de la dependència i en la gestió d’ajudes d’emergència i de renda valenciana

Castelló, 20/12/2023.- El president del COTS Castelló, Jaume Agost, i la tresorera de l’organisme, Cristina Calvo, han mantingut la primera reunió de treball amb la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelló, Maica Hurtado.

Una trobada que ha servit d’acte de presentació del COTS Castelló a la nova responsable municipal, en el càrrec des del passat estiu, i en el qual la representació del Col·legi provincial ha reivindicat també la urgència d’incrementar els equips de Serveis Socials municipals per a reduir les llistes d’espera existents sobretot en valoració de la dependència i tramitació d’expedients de renda valenciana i ajudes d’emergència social. “El nou govern local va fer una promesa electoral que era eliminar les llistes d’espera en Serveis Socials, i per a complir-la sí o sí han d’augmentar les plantilles”, ha indicat Agost.

El president del COTS ha reclamat també la reincorporació de treballadores socials als punts d’informació, després de no haver sigut coberts aquests llocs per finalització de contractes, “perquè si es recupera aquest servei ajudarà al fet que les llistes d’espera no siguen com són; encara que insistim: el que fa falta sobretot per a solucionar aquesta demora és disposar de professionals del Treball Social acompanyant a les persones i les famílies en els seus processos vitals i resolent expedients”.

En la trobada s’ha posat el focus en una altra reivindicació, com és el dèficit històric, d’origen, a l’ajuntament de Castelló, de professionals del Treball Social en els Serveis Municipals d’Atenció a la Infància. “És una cosa incomprensible que no passa en altres ajuntaments i que cal canviar”, ha dit Agost.
D’altra banda, la delegació del COTS ha posat sobre la taula la saturació dels centres socials, “que requereixen en molts casos d’espais dignes”. Una situació de la qual la regidora ha reconegut ser conscient, al mateix temps que ha confirmat que s’estan prenent mesures per a resoldre-la.

Finalment, i en relació al Pla Convivint “i l’alerta davant la seua presumpta paralització i que implicaria frenar un projecte clau per a la ciutat de Castelló com és la nova residència de tercera edat de titularitat pública gestionada per la Generalitat”, la regidora Maica Hurtado ha reafirmat el compromís municipal amb aquesta actuació, encara que ha reconegut els problemes existents en la requalificació del sòl, de titularitat municipal, per a la seua cessió al govern autonòmic.

Nota de premsa en castellà

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro