Saltar al contenido principal
Castelló
ContactaMapa Web

COTS organitza un taller sobre el rol del Treball Social Forense en la provisió de suports per a persones amb discapacitat en l'exercici de la seua capacitat jurídica

jueves 16 de diciembre de 2021 COTS Castelló

El curs és teorico-pràctic i va dirigit a professionals del Treball Social de tota Espanya.
La formació aprofundeix en la nova llei 8/2021, que adapta l’ordenament jurídic a la convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, i aporta eines per a l’exercici pràctic des de l’apartat forense i el d’intervenció

Castelló, 17/12/2021.- El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló posa en marxa la primera edició del taller teorico-pràctic “El rol del Treball Social forense en els procediments de provisió de suports per a persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica”, que s’impartirà en línia els dies 25 i 27 de gener de 2022. Dirigida a tots i totes treballadores socials a Espanya, la sessió té entre els seus objectius prioritaris formar a aquestes professionals en les figures de la nova llei 8/2021, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica i amb la qual es pretén fer un pas decisiu en l’adequació de l’ordenament jurídic a la convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Un altre dels reptes que es marca la formació és traçar el rol del Treball Social des del pericial i des de la intervenció en relació amb els processos judicials; així com aprofundir en les diferències entre la tasca pericial i la d’intervenció quan es reben sol·licituds d’informe des de l’administració de justícia.

El curs es realitzarà a través de la plataforma CISCO WEBEX els dies 25 i 27 de gener de 2022, de 16.30 a 19.30 hores. Gratuïta per a les i les col·legiats del COTS Castelló, la formació té una tarifa de 20 euros per a professionals d’altres Col·legis. Les inscripcions poden formalitzar-se fins al 18 de gener en cgtrabajosocial.es/castello.

El curs serà impartit per Raquel Ortega, treballadora social dels jutjats de discapacitat de Madrid; i per Raúl Soto, treballador social dels jutjats de Collado Villalba (Madrid), doctor en Treball Social i professor associat de la Universitat Complutense.

La primera sessió, la del dia 25, serà teòrica i se centrarà en la Llei 8/2021 per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seua capacitat jurídica. La segona sessió, el 27 de gener, acollirà el taller pràctic.

Inscripcions

Comentarios

Aún no hay comentarios