Saltar al contenido principal
Castelló

El 5 de setembre obri el termini d'inscripció per al curs ‘El nou recurs de l'assistent personal infantil: què és, què no és i per què és adequat’

martes 29 de agosto de 2023

L’objectiu de la formació, que impartirà el 19 de setembre Yolanda Arnau, de TEACAST, és donar a conèixer la figura de l’assistència personal per a la promoció de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional en situació de dependència

Castelló, 29/08/2023.- El dimarts, 5 de setembre de 2023, a les 17.00 hores, s’obrirà el termini d’inscripció per al curs ‘El nou recurs de l’assistent personal infantil: què és, què no és i
per què és adequat’, que es pot realitzar al següent enllaç:

Una sessió gratuïta finançada per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials Igualtat i Habitatge en el marc del Pla de Formació d’Infància 2023 subscrit amb els col·legis de Treball Social de la Comunitat Valenciana, i també amb els col·legis de Psicologia, Educadors Socials, Pedagogs i Psicopedagogs i el Col·legi d’Advocats de València. La formació va dirigida a professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

La figura de l’assistència personal té com a finalitat la promoció de l’autonomia de les persones amb diversitat funcional en situació de dependència en qualsevol dels seus graus 3, 2 o 1, amb l’objectiu de facilitar-los l’accés a l’educació o al treball i la seua inclusió i participació social en els termes previstos en la Convenció de Nacions Unides de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Amb l’objectiu de donar a conéixer aquesta figura, i en el marc del citat pla de Formació d’Infància 2023, s’ha organitzat aquest webinar, que impartirà el dimarts, 19 de setembre de 2023, Yolanda Arnau, Llicenciada en Ciències de la Informació, mare d’un xiquet amb autisme i secretària de TEACAST, una associació sense ànim de lucre de Castelló l’objectiu del qual és millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l’espectre autista i les seues famílies.

TEACAST és a més una entitat acreditada per la Conselleria per a prestar el servei d’Assistència Personal Terapèutica Infantil (PATI), del qual és pionera. Es tracta d’una figura dirigida a l’ acompanyament i suport de les persones amb autisme, principalment xiquets i xiquetes i joves, en els àmbits educatiu i social, i que suposa “un pas gegant per a la seua inclusió, i un avanç per a aconseguir la igualtat en drets i oportunitats”, indica.

Yolanda Arnau ha participat en diferents estudis relacionats amb el diagnòstic de l’autisme i sobre la importància del moviment o el joc en xiquets i xiquetes amb autisme. Ha sigut ponent en jornades a Espanya i Iberoamèrica sobre la inclusió de la població infantil amb autisme (Castelló 2018, Lima 2018, Castelló 2019) i en el Congrés Internacional de Música (Castelló 2020). A més, ha organitzat activitats de conscienciació i difusió sobre l’ autisme (I Jornades Artístiques TEA&art) i és coproductora al costat de Juan B. Vius del projecte musical TEA&rock, el primer disc de rock en valencià cantat per xiquets amb autisme.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro