Saltar al contenido principal
Castelló

El Col·legi de Treball Social crea una borsa d'ocupació urgent per a agilitar l'atenció durant la crisi del COVID-19

martes 7 de abril de 2020 COTSCS

Es tracta d’un llistat actualitzat de professionals en desocupació que puguen incorporar-se de manera immediata a un lloc de treball davant la demanda de l’Administració en aquesta emergència sociosanitària
En les últimes hores s’han inscrit ja 25 treballadores i treballadors socials

Castelló, 07/04/2020.- El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló ha creat una borsa d’ocupació urgent per a tindre un llistat actualitzat de les professionals en situació de desocupació que puguen incorporar-se de manera immediata a un lloc de treball davant la demanda per part de l’Administració o de qualsevol entitat en aquesta situació d’emergència sociosanitària generada pel COVID-19. Fins a 25 professionals s’han inscrit ja en les últimes hores. Aquesta borsa d’ocupació urgent serà independent de la qual utilitza habitualment l’organisme, que seguirà en funcionament una vegada s’alce l’Estat d’Alarma.

El disseny d’aquest llistat d’ocupació urgent respon a les recomanacions que el Consell General del Treball Social ha realitzat sobre l’ordre que regula les mesures en matèria de recursos humans en l’àmbit dels serveis socials davant la situació de crisi ocasionada pel coronavirus. Amb aquesta bossa “podrem articular un sistema per a donar resposta ràpida a qualsevol ajuntament o institució que necessite personal per a agilitar la gestió d’ajudes, tràmits o programes en matèria de serveis socials, volem que sàpien que disposem de professionals”, explica el president del COTS Castelló, Jaume Agost. Recorda que aquesta mesura permetrà distribuir també la forta càrrega de treball que estan assumint en aquesta crisi les i els treballadors socials, i això redundarà en una millora de la qualitat assistencial en disposar de més mitjans i de més temps.

Així, aquesta borsa d’ocupació urgent, a més de l’impacte social positiu que tindrà en l’atenció als col·lectius més vulnerables, “permet cuidar també a les professionals que assumeixen aqueixa atenció en reduir les ràtios”, diu Agost. En aquest sentit, recorda que el Col·legi ha posat també a la disposició de l’equip de col·legiats i col·legiades un servei de suport emocional per a mitigar l’impacte d’aquesta situació inèdita. “Si els ajudem a estar bé, estarem ajudant al sistema, a les persones que més suport necessiten en aquest moment”, assenyala Agost, que ha volgut tornar a reconéixer l’esforç realitzat per les i els treballadors socials aquests dies. “Estan posant tot de la seua part, adaptant-se a les circumstàncies que imposa el context actual, a la sobrecàrrega de treball i als horaris sense límit, per a arribar als qui ho estan passant malament”.

Recentment, l’organisme col·legial ha remés cartes als diferents ajuntaments de la província, així com a la Diputació de Castelló, a la Subdelegació del Govern i a les direccions territorials d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Sanitat, Educació, Justícia i Administració Pública de l’executiu autonòmic, per a col·laborar en la difusió d’informació, assessorament, suport a professionals i atenció a col·lectius en risc durant l’Estat d’Alarma decretat pel coronavirus. El Col·legi ha passat un qüestionari de necessitats emergents en aquesta situació a les i els col·legiats, atés que l’objectiu és també servir de “canal de transmissió de les necessitats de les professionals a les administracions, sobretot les de les treballadores socials sanitàries, que juguen un paper clau en l’atenció durant aquesta crisi”, ha detallat. Des del Col·legi de Treball Social de Castelló insten a l’administració a dotar a aquestes professionals de tots els mitjans i protocols per a poder desenvolupar la seua labor amb total garantia i seguretat, i a ampliar la plantilla de Treball Social si és necessari.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro