Saltar al contenido principal
Castelló

El Col•legi de Treball Social de Castelló lamenta que la vacunació enfront de la Covid seguisca paralitzada en el 90% de professionals de Serveis Socials

viernes 7 de mayo de 2021 COTSCS

Sanitat anuncia avui que reprendrà el procés el 17 de maig i des del col·legi castellonenc demanen que els terminis es mantinguen per a no acumular més retards

Una enquesta del COTS Castelló mostra que l’assignació de les dosi esquiva a les i els treballadors socials de centres d’atenció a majors, institucions penitenciàries i justícia

Castelló, 07/05/2021.- El procés de vacunació enfront de la Covid-19 avança en la Comunitat Valenciana però es frena pràcticament en sec en el col·lectiu de professionals del Treball Social i els Serveis Socials de la província de Castelló. L’única excepció la integren les i els treballadors socials sanitaris i els del Tercer Sector, ja vacunats. En l’extrem contrari se situa el personal de Serveis Socials dels Centres Especialitzats d’Atenció a Majors (CEAM): no hi ha cap professional del sector vacunat, igual que ocorre en institucions penitenciàries i els qui treballen en justícia.

Així ho constata una enquesta realitzada pel Col•legi de Treball Social de Castelló per a sondejar entre el personal col·legiat el grau d’implementació de les vacunes. Revela que en el cas dels equips de Serveis Socials, menys del 10% ha rebut una dosi, enfront del 90% que segueix al marge. D’aquest 10%, només una tercera part correspon a professionals menors de 60 anys.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha anunciat aquest mateix divendres que la setmana vinent començarà a convocar al personal no vacunat per a reprendre el procés a partir del 17 de maig amb dosi de Pfizer o Moderna. Una decisió de la qual s’alegra el col·lectiu, però que al seu judici “s’ha demorat massa”, indiquen des de COTS Castelló.

“A principis de març des de la Conselleria es va sol·licitar a les i els treballadors socials de Serveis Socials municipals les dades personals per al que, pensàvem, anava a ser una ràpida citació en el que a la vacunació es refereix, però dos mesos després la situació no ha variat a penes, excepte per l’anunci realitzat avui per Sanitat”, lamenta el president del COTS Castelló, Jaume Agost. “Són professionals que fan atenció pública cada dia i que realitzen intervenció domiciliària, com és el cas de les valoracions de la dependència, i és motiu més que justificat per a haver rebut ja la vacuna”, afig.

Segons la mateixa enquesta, en el cas de les auxiliars del Servei d’Atenció a domicili (SAD) que integren els citats equips de Serveis Socials, el percentatge de professionals vacunades a penes frega el 25%. “A la fi de gener se’ns va informar de la inclusió de les professionals del SAD en els grups prioritaris de vacunació enfront de la Covid-19 i es va sol·licitar des de Sanitat el llistat amb les seues dades, però estem al maig i el procés de subministrament de les dosis és molt lent”, recorda Jaume Agost. “Les auxiliars del SAD tracten diàriament amb col·lectius de risc, com són persones majors i dependents, i ho fan de manera molt directa, en els seus domicilis, on a més entren en contacte amb les famílies de cada usuari, per la qual cosa l’exposició al virus és elevada; a més, no han deixat de treballar ni un sol dia en els successius confinaments”, explica per la seua part Roser Boix, vocal en el Col•legi de Castelló i treballadora social dels Serveis Socials de la Mancomunitat Baix Maestrat.

En centres residencials públics o privats, més del 75% ha rebut una dosi de la vacuna: el 64% d’aquestos professionals són menors de 60 anys.

L’enquesta elaborada pel col·legi castellonenc indica també que en l’àmbit de les ONG el 25% de treballadors socials ha rebut alguna dosi i que en el sector sociosanitari, les i els professionals del Treball Social vacunats aconsegueixen el 50% del total.

“No entenem aquesta demora de mesos en la vacunació de nostres i els nostres professionals; la intenció de la Conselleria de reprendre la vacunació el 17 de maig és benvinguda, però demanem que aquesta planificació es mantinga i no es pospose més perquè el procés de subministrament de vacunes arribe a tot el col·lectiu al més prompte possible”, indiquen des de COTS Castelló.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro