Saltar al contenido principal
Castelló

Els professionals aposten per un model d’atenció integral de la infància

martes 23 de mayo de 2017 Col·legis de Treball Social CV

Després de la recent presa de decisions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en matèria de protecció de menors, el col·lectiu defensa un model integral, ajustat i supervisat.
Els Col·legis Oficials de Treball Social recorden la necessitat d’abordar a les persones menors d’edat des del respecte i promoció dels drets de la infància.

València, 22 de maig de 2017. Els Col·legis Oficials de Treball Social de València, Castelló i Alacant, davant la recent presa de decisions de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en matèria de protecció de menors, aposten per un model d’atenció integral de la infància que compte amb una eficaç i contínua supervisió de la gestió, tant en els recursos públics com en els concertats per l’Administració, per al compliment dels objectius de treball amb la infància.

Des d’aquest model d’atenció integral, el col·lectiu professional ha destacat la necessitat d’incidir en una atenció individualitzada que aborde a les persones menors d’edat des d’un enfocament integral i inclusiu, i que atenga de forma global les seues necessitats bàsiques; i ha instat a treballar, com ja es fa des de la professió, per la construcció progressiva d’un procés d’autonomia i emancipació que conduïsca als xiquets, xiquetes i adolescents a la presa de decisions conscient i activa de les seues pròpies opcions. Tot açò des del respecte i promoció dels drets de la infància, especialment, del seu dret a participar en totes les decisions que li afecten, a ser sentit i escoltat.

Finalment, el col·lectiu ha recordat la importància d’una intervenció professionalitzada a través d’equips multidisciplinaris i coordinats mitjançant un treball en xarxa amb tots els agents socials implicats en l’atenció a la infància.

En aquest sentit, la Presidenta del Col·legi Oficial de València, Elena Puig, ha afirmat que “el canvi de model era necessari”, i des del Col·legi Oficial d’Alacant, la seua Presidenta, Mª Dolores Soler, ha assenyalat que “és inajornable implementar un model integral d’atenció i de protecció de les persones menors que involucre i corresponsabilitze a les diferents administracions i que compte amb els professionals del Treball Social”.

Sobre les recents decisions de Conselleria en aquesta matèria, Puig ha afirmat que “davant presumptes maltractaments és imperatiu actuar. No ens podem fer ressò ni tractar d’amagar, perquè hi hauria complicitat”, mentre que des del Col·legi Oficial de Castelló, Jaume Agost ha remarcat que “estem parlant d’una competència de la Generalitat, i en el cas que siguen serveis externalitzats, ha de vigilar que la qualitat de l’atenció siga igual per a tots. Els menors són una població extremadament vulnerable i no podem permetre que es repetisquen situacions com les que s’han donat”.

Notícia completa (pdf)

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro