Saltar al contenido principal
Castelló

Els Treballadors Socials valoren l’increment en despesa social però demanen més personal

miércoles 2 de noviembre de 2016 COTSCV

Les dades aportades divendres passat pel Consell, atorguen un creixement del 7,14% a la dotació per a la vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, fins els 1.048 milions d’euros.
Els tres Col·legis oficials de Treball Social de la Comunitat manifesten el seu reconeixement a l’esforç fet per la Generalitat Valenciana, però matisen que un augment pressupostari per sí mateix no garanteix l’assoliment d’un nou model de Serveis Socials i demanen un augment en les plantilles i en les figures professionals que han de composar els equips d’atenció primària.
Els col·lectius que agrupen els treballadors i treballadores socials, davant l’increment de responsabilitats que Conselleria està adjudicant als professionals d’atenció primària, expressen la seua satisfacció, al temps que demanen la necessària estabilitat en els seus llocs de treball i l’ampliació de plantilles.

València, 31 d’octubre de 2016. Els col·legis oficials de Treball Social de València, Castelló i Alacant manifesten el seu reconeixement a l’esforç fet per la Generalitat Valenciana, després de l’anunciat augment en la despesa social per al pròxim any, però matisen que un augment pressupostari per si mateix no garanteix la implantació del reclamat nou model de Serveis Socials.

Els col·lectius que agrupen els treballadors i treballadores socials han fet estes declaracions després de l’anunci, divendres passat, d’un augment del 7,14% en el pressupost de la Vicepresidència de la Generalitat i la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusive, fins als 1.048 milions d’euros. En total, segons les xifres aportades pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, el pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2017 (el de la “reconstrucció social i econòmica”, tal com l’ han qualificat des del Consell) se situa en 17.724,9 milions d’euros, fet que suposa un increment del 2,8% respecte als de l’actual exercici.

Davant aquestes dades, els tres col·legis oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana han volgut fer arribar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el seu agraïment i reconeixement de l’esforç “que suposa l’elaboració d’aquests pressupostos, on els Serveis Socials es troben reconeguts i renovats”. Tot i això, han reclamat un augment en la composició dels equips, com a única via per a fer possible l’atenció integral a les persones i famílies. “Els actuals equips”, han denunciat, “estan desbordats, col·lapsats i amb molta feina per fer, feina que de vegades és administrativa, al mateix temps que confidencial, i per tant, difícilment pot ser desenvolupada per altres empleats i empleades públics.”

A més, els i les treballadores socials confien en que la nova Llei de Serveis Socials regule aquest increment de responsabilitats que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està adjudicant als professionals d’atenció primària, perquè són els qui estan més a prop del ciutadà, i proximitat farà més accessible i senzilla l’atenció a les persones i la tramitació de les prestacions.

Els representants del col·lectiu de treballadors i treballadores socials, també han expressat que “la pressió suportada al llarg dels darrers anys, les retallades, les amenaces de la privatització dels serveis socials, el gradual desmantellament del sistema de benestar social, ha fet ferida en moltes i molts professionals del Treball Social. Ara cal tornar a il·lusionar-nos, tornar a creure en les polítiques socials des de la responsabilitat pública, i ja estem participant activament”.

Jornada per a reclamar un nou model
Els Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana, finalment, han oferit la seua col·laboració a la Conselleria “per a treballar colze a colze i poder crear el nou model de Serveis Socials que necessitem”.
Per aquest motiu, també, han anunciat, per al pròxim dia 18 de novembre, la “I Jornada Autonòmica per un nou model de Serveis Socials a la Comunitat Valenciana”. Aquesta jornada, han explicat, “s’organitza amb la il·lusió i l’esperança de generar un canvi en les Institucions, una confiança en l’Administració Local i una seguretat pels professionals que estem en primera fila durant molts anys, contenint, escoltant, acompanyant i fent créixer els drets de les persones que viuen situacions de dificultat, que són mereixedores de tot el nostre esforç.” Entre d’altres, està confirmada la participació del Delegat del Consell per al Nou Model Social Valencià, Xavier Uceda, la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez Llopis, la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Sandra Casas, i la clausura a càrrec de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra.

Noticia completa

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro