Saltar al contenido principal
Castelló

Igualtat signa la millora laboral de més de 13.000 treballadors i treballadores del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

jueves 17 de noviembre de 2022

COTS Castelló assisteix a la signatura de l’acord, per a l’execució del qual es destinaran 50 milions d’euros en 2023

Castelló, 17/11/2022.- Aquest dijous s’ha signat a València l’Acord de Millora Laboral del Personal del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, que beneficiarà a més de 13.000 treballadors i treballadores de centres i serveis concertats amb la Generalitat. Un acte presidit per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas i Mas, i que ha comptat amb el suport del Col·legi de Treball Social de Castelló, representat pel seu president, Jaume Agost.
La consellera ha assegurat que es tracta de “una qüestió de justícia social i equitat” que permet homogeneïtzar les condicions laborals i salarials entre les persones professionals d’idèntiques categories, per a l’execució de les quals es destinaran 50 milions d’euros en 2023.
Aitana Mas ha indicat que aquest reconeixement millorarà també la qualitat dels serveis que es presten, i ha anunciat que l’homogeneïtzació “pretén arribar al pagament delegat com a eix central en l’horitzó màxim de 2026”, establint, per tant, un calendari de 4 anys per a aconseguir-lo.
L’acord que s’ha signat amb la patronal i els sindicats afectarà més de 13.000 professionals de serveis socials concertats com a residències o centres de dia. La gran majoria de treballadores i treballadors que es beneficiaran d’aquesta mesura treballen en recursos de l’àmbit de la diversitat funcional, amb 8.000 places, seguit del sector residencial de persones majors, amb 2.500 professionals.
També es milloren les condicions del personal de centres de menors, de dones víctimes de violència masclista o de centres de l’àrea d’inclusió social.
Les millores acordades permetran, per exemple, que una infermera d’una residència de persones majors que en 2022 percebia 1.445 euros mensuals de salari base, en 2026 percebrà 2.170,60 euros, és a dir, un increment salarial en quatre anys de 725,54 euros; o que el personal de serveis generals (neteja, manteniment, cuina, etc.) que hui cobra una mitjana de 969,37 euros, és a dir, per davall del salari mínim, abast en 2026 els 1.430 euros, han indicat fonts de la Conselleria.

jueves 17 de noviembre de 2022

Igualtat signa la millora laboral de més de 13.000 treballadors i treballadores del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro