Saltar al contenido principal
Castelló

L'Oficina Autonòmica de Coordinació i Integració Sociosanitària recolza el TSS com a professió sanitària i advoca per integrar als seus professionals en els equips de les institucions de la Conselleria de Sanitat

lunes 22 de enero de 2024

Els tres col·legis de Treball Social de la Comunitat es reuneixen amb el director de la nova entitat per a abordar “aspectes fonamentals” per al desenvolupament de professió en el sistema sanitari

Castelló, 22/01/2024.- La nostra companya i col·legiada, la treballadora social sanitària Marisa García, ha assistit en representació del COTS Castelló a la reunió amb Manuel Escolano, director de la nova Oficina Autonòmica de Coordinació i Integració Sociosanitària (OCISS), creada per la Conselleria. Una trobada que ha comptat també amb la participació de Belén López, vocal del COTS Alacant, i de Paqui Herrero, vicepresidenta de COTS València.

La reunió ha servit per a materialitzar el suport de l’OCISS al reconeixement de les treballadores socials sanitàries (TSS) com a membres dels equips professionals de les institucions sanitàries de la Conselleria de Sanitat i com a professió sanitària a nivell estatal, una reivindicació històrica des del Treball Social.

Escolano ha advocat a més per la implicació de les TSS en la OCISS. “Hem manifestat les greus dificultats que tenim al no ser considerades professió sanitària, i hem volgut aclarir que pertanyem al sistema sanitari, una consideració que el director de la nova oficina ha secundat”, indiquen les representants dels tres col·legis de TS valencians.

Escolano també va advocar en la reunió per considerar a les treballadores socials sanitàries figures claus en el disseny i planificació de l’Estratègia Valenciana de Coordinació Sociosanitària de la CV que impulsaran i que serà dirigida per la Universitat Miguel Hernández; i ha anunciat la incorporació d’una treballadora social sanitària en l’OCISS, “la qual cosa considerem imprescindible”.

Durant la trobada es van posar sobre la taula altres temes importants com les dificultats que les TSS tenen en relació a les altes hospitalàries de persones que estan en espera de residència de persones majors, en la discapacitat, atenció precoç i menors en risc o desprotecció, una problemàtica de la qual diuen ser coneixedors en l’OCISS.

D’altra banda, Manuel Escolano ha indicat que s’haurien de regular les funcions del Treball Social Sanitari, bé mitjançant ordre o decret, en el sistema sanitari, i en aquest sentit ha esmentat el compromís de crear una regulació específica on es reculla l’activitat i funcions de les i els treballadors socials en el sistema de salut. Des dels Col·legis de TS veuen necessari en aquest sentit consolidar la figura del coordinador de TSS.

Finalment, el director de l’OCISS ha manifestat la seua disposició a presentar l’oficina a les diferents províncies, una sol·licitud que es pot realitzar des dels col·legis, i ha traslladat als tres COTS i a AETSYS un oferiment per a treballar estretament, de manera col·laborativa i coordinada, “una proposta que acceptem i aprofitarem per a defensar la nostra professió amb l’objectiu de construir el Sistema Sanitari públic de qualitat que desitgem per a la ciutadania”.

Noticia en castellano

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro