Saltar al contenido principal
Castelló

La nova Llei de Capacitats Jurídiques de Persones amb Discapacitat i el seu impacte centren la reunió del COTS Castelló amb l’IVASS

martes 15 de junio de 2021 COTSCS

El Col·legi demana col·laboració a l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària per a fer formació en matèria de tuteles i d’informes pericials de persones amb discapacitat que requereix la nova normativa

Durant l’encontre també s’ha analitzat com s’està fent el traspàs d’expedients a l’IVASS dels casos tutelats per la Conselleria

Castelló, 15/06/2021.- COTS Castelló ha mantingut aquest dilluns una reunió a València amb Noelia Martí, directora general de l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitària (IVASS). Una trobada compartida amb els col·legis de Treball Social de València i Alacant i que ha pivotat en bona part sobre la nova Llei de Capacitats Jurídiques de Persones amb Discapacitat, i de com repercutirà en les i els usuaris dels centres i Serveis Socials d’Atenció Primària. Cal recordar que aquesta normativa acaba amb la incapacitat jurídica de les persones amb discapacitat i entrarà en vigor al setembre.

A més del Pla Convivint, que planifica construir un centre de dia per a persones amb discapacitat a Betxí, també s’ha analitzat com s’està fent el traspàs d’expedients dels casos tutelats de la Conselleria a l’IVASS. “Hem vist que cada província té ritmes diferents de traspàs d’expedients, i en què el cas de Castelló està funcionant molt bé. A més, se’ns ha informat de l’increment de personal per a gestionar les tuteles, que passa de 2 a 9 professionals; una mesura que aplaudim”, ha dit el president del COTS Castelló, Jaume Agost.

En aquest sentit, des del Col·legi s’ha demanat col·laboració a l’IVASS per a fer formació en matèria de tuteles i d’informes pericials de persones amb discapacitat que requereix la nova llei.

COTS Castelló també ha anunciat en la trobada, en el qual han participat Cristina Tordera, subdirectora d l’IVASS, i Eva Hernández, coordinadora dels i les treballadores socials de l’institut valencià, la pròxima celebració per part del col·legi castellonenc d’un curs sobre ‘Treball social i salut mental’ obert a professionals de les tres províncies.

Finalment, i en relació a les ràtios de professionals en els centres per a persones amb discapacitat, “l’objectiu de l’IVASS és que cada centre dispose com a mínim d’un professional del Treball Social a jornada completa”, ha avançat per la seua part Roser Boix, vocal de la comissió de Serveis Socials del COTS Castelló, també present en la trobada. En aquest sentit, durant la reunió s’ha explicat la creació d’un decret per a definir cada tipologia de serveis en aquesta mena d’instal·lacions i que contempla no sols que en ells ha de ser present la figura del treballador social, sinó que aquesta ha de ser a temps complet.

“Des de l’IVASS ens han comentat que moltes vegades tenen dificultats per a trobar a professionals a la província de Castelló, i per això els hem comentat l’existència d’una borsa de treball de 2017, actualment parada, que permetria agilitar les noves contractacions de treballadores i traballadors socials dins del sector públic. Han pres nota i la veritat és que seria un èxit, per a l’IVASS i per al col·lectiu, perquè si es contracta professionals de Castelló per a places de Castelló, afavorirà l’estabilitat laboral de les plantilles”, ha conclòs Agost.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro