Saltar al contenido principal
Castelló

Més de cent professionals del Treball Social tracen les línies per a avançar cap a un futur més social en la V Jornada Autonòmica de Serveis Socials

martes 28 de febrero de 2023

Organitzada pels Col·legis de Treball Social de Castelló, València i Alacant, la cita comença aquest dimecres, 1 de març, en el Teatre Serrano de Segorbe
Victoria Belis, Premi Estatal de Treball Social 2022, impartirà la primera de les ponències de la trobada, que inaugurarà la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas

Castelló, 28/02/2023.- Més de 100 professionals del Treball Social es reuneixen aquest dimecres, 1 de març, en el Teatre Serrano de Segorbe per a celebrar la V Jornada Autonòmica de Serveis Socials.

Organitzada pels Col·legis de Treball Social de Castelló, València i Alacant i amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Segorbe, la Jornada abordarà de la mà de professionals del sector de diferents comunitats autònomes, el present i el futur del Treball Social en el marc del nou Model Valencià de Serveis Socials “per a avançar, entre totes i tots, cap a un futur més social”, han assenyalat des de l’organització.

Inaugurada per Aitana Mas, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i vicepresidenta del Consell, la primera de les ponències, ‘Futur del Treball Social en els nous escenaris’, serà a càrrec de Victoria Belis, Premi Estatal de Treball Social 2022.

En ella abordarà com està el Treball Social en tots els sistemes de protecció és aquests moments per a veure la direcció que ha de prendre en els nous escenaris que es plantegen amb la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius.

Un present per al Treball Social que, en el cas dels municipis és, diu Belis, “d’un creixement exponencial que porta no obstant a una elevadíssima mobilitat de professionals i a una falta de consolidació d’equips i plantilles” que influeixen en l’objectiu i la finalitat del Treball Social. Una fi que ha d’anar “cap al diagnòstic, la intervenció, la planificació, l’acompanyament i, sobretot a la intervenció social, en una societat en la qual el leitmotiv de la professió són els drets socials i la justícia social”, avança Belis.

Li prendrà el relleu Joan Crespo, director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, que abordarà el desenvolupament normatiu en la construcció del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Un nou model que pivota entorn de la Llei de Serveis Socials Inclusius, que ha suposat, destaca Crespo, “una autèntica transformació dels Serveis Socials a la Comunitat Valenciana, traslladant-nos del furgó de cua a ser referents a nivell estatal”. Assenyala en aquest sentit que la llei incorpora “qüestions fonamentals com una clara organització del sistema, però a nivell professional també dona valor al públic, reforça el valor de la prescripció professional, estableix ràtios en els equips d’intervenció social o dota d’autoritat pública als professionals dels serveis socials empoderant i reconeixent el seu inestimable valor”. Analitzar l’evolució quant a l’aprovació i implementació dels decrets que fan “aterrar” les línies bàsiques que contempla la llei serà l’objectiu d’aquesta ponència.

Dues taules redones completaran la jornada. La primera, a càrrec dels Col·legis Oficials de Treball Social de Granada i Aragó i de la plantilla de funcionaris del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament Sant Vicent del Raspeig sobre la reivindicació de l’espai professional del Treball Social en el nou model de Serveis Socials. La segona versarà sobre el paper dels sindicats en la defensa dels interessos de la professió, amb CCOO, UGT i CSIF.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro