Saltar al contenido principal
Castelló

Professionals del Treball Social posen en valor la mediació per a gestionar els conflictes derivats de l'impacte emocional i laboral de la pandèmia

miércoles 20 de enero de 2021 COTSCS

COTS Castelló afirma que el confinament prolongat i la incertesa de la nova normalitat han fet emergir conflictes en les relacions familiars, de parella, intergeneracionals, veïnals i laborals

Castelló, 20/01/2021.- El Col·legi de Treball Social de Castelló posa en valor la mediació com a eina alternativa de resolució de conflictes “amb la mateixa validesa legal que els acords judicials” i la reivindica com un dret de la ciutadania “en la qual aquesta pot participar activament en la cerca de solucions i recuperar i preservar relacions personals”.

COTS Castelló s’uneix a la celebració del Dia Europeu de la Mediació, que es commemora demà dijous, 21 de gener, posant el focus en la funció mediadora del Treball Social, “que forma part del nostre ADN en la intervenció social amb persones, grups i comunitat, garantint prestacions indispensables per a satisfer les necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de la qualitat de vida de la ciutadania”. Especialment, indiquen des del col·legi castellonenc, “en aquest any en què ens hem trobat sols, vulnerables, aïllats, indefensos i preocupats per la situació extraordinària derivada per la pandèmia de la Covid-19”.

En aquest sentit, el col·lectiu de treballadors i treballadores socials assenyala que la mediació cobra especial sentit en un context en el qual els conflictes que sorgeixen “tenen un gran impacte emocional i psicològic” a causa de la crisi sociosanitària, a la situació prolongada de confinament i al “futur incert que conviu en aquesta nova normalitat”.

Des del COTS Castelló asseguren que la suma d’aquestes situacions ha derivat en l’emergència de conflictes en les relacions familiars, de parella, intergeneracionals, en enfrontaments entre germans i germanes per a la cura dels pares i mares dependents, dificultats de convivència en un mateix habitatge i també conflictes dins de la comunitat veïnal, generats per problemes de sorolls, olors o ús d’espais compartits, sense oblidar els problemes en l’àmbit laboral o en les relacions de consum.

“En aquests mesos, tant les famílies com els professionals hem treballat les nostres millors eines per a la mediació a través dels nostres sentits, emocions i sentiments. Hem obert els ulls per a observar el que passava al nostre voltant i les conseqüències que podria derivar. Hem exercit l’escolta activa, a través de la comunicació i utilitzant la paraula com a element clau en la convivència i en les nostres intervencions diàries”, incideixen.

“Els ciutadans i ciutadanes tenim dret a conéixer que existeix una altra via alternativa de resolució de conflictes, en la qual se’ns escolta, en la qual podem prendre decisions consensuades, i que ens permet continuar sent humans”, conclouen.

Al voltant de 40 treballadores i treballadors socials de Castelló integren el Registre de Mediadors de l’organisme col·legial, una entitat a la qual pot recórrer qualsevol ciutadà, associació, empresa o col·lectiu per a sol·licitar un servei de mediació.

Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, COTS Castelló col·labora en la jornada_ La Resolució Alternativa de Conflictes (*ADR) com a eina de resolució de conflictes civils i mercantils organitzada aquest divendres, 22 de gener, via _streaming (18.00 hores) i organitzada per l’Institut Internacional de promediació i l’Associació Conviventia per a la mediació, l’arbitratge i la conciliació del Col·legi de Registradors d’Espanya

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro