Saltar al contenido principal
Castelló

Reunió del Col·legis de Treball Social amb la Directora General d'Habitatge, Rebeca Torró

miércoles 27 de abril de 2016 COTCS

Reunió dels Col·legis Oficials de Treball Social de la Comunitat Valenciana amb la Directora General d’Habitatge

Aquest dilluns 25 d’abril ens hem reunit el President i Presidentes dels COTS del País Valencià amb la nova Directora General d’Habitatge, Rebeca Torró, per tractar les dificultats tingudes amb l’Ordre de la Pobresa Energètica i el futur immediat d’aquesta ordre pels remanents en la partida pressupostària, que no poden transferir a cap altra partida, per tant, volen evitar que es desaprofite i desaparega, perquè el crèdit ja està compromés.

Les intencions de la Direcció General són:
- Prorrogar l’ordre 3/2015 de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que aprova les bases reguladores per a la concesió de subvencions per evitar la pobresa energética en llars en risc d’exclusió social. Amb menys crèdit, però mantindre-la fins a final d’any.
- Convocar una nova ordre d’ajudes en concepte de lloguer social, per a la que ens demana opinió i consell, tenint en compte que el límit econòmic seria el mateix que les ajudes de subministraments i estant per definir les condicions, els trams d’edat i altres aspectos. Però tenint clar, que els i les professinals de referència som els i les treballadores socials. En aquest convocatòria destinarà la major part del pressupost restant.

Per a desenvolupar les dos propostes ens demana col·laboració, en quan a perfilar i dissenyar el procediment, que siga simplificat, al temps que eficaç, posant en valor el nostre dictamen, tractant que puga ser suficient el criteri del treballador/-a social per a l’accés a les ajudes.

Les ajudes han de ser tramitades mitjançant els Ajuntaments, tampoc poden canviar aquest punt.

Hem introduït la necessitat de la nostra figura professional en la Conselleria d’Habitatge, i ha pres nota com algo necessari, comparat en altres Comunitats Autònomes, on es treballa en equips interdisciplinars i l’habitatge és part de l’entorn i objecte de treball de les nostre intervencions.

El proper exercici 2017 es plantejarà diferent i amb una coordinació adient amb la resta de Conselleries, fruit del treball de totes les Direccions Generals.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro