Saltar al contenido principal
Castelló

Treballadores socials incideixen en el reforç de la coordinació sociosanitària per a millorar la qualitat de l'atenció a pacients amb VIH

miércoles 1 de diciembre de 2021 COTS CASTELLÓ

COTS Castelló acull avui la presentació ‘online’ d’una guia amb els 11 recursos socials de la província que treballen en la prevenció i intervenció de les Malalties de Transmissió Sexual

Castelló, 01/12/2021.- Amb l’objectiu de visibilitzar el Dia Mundial de la Lluita contra el VIH, que se celebra aquest 1 de desembre de 2021, des del Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló s’ha organitzat aquesta vesprada a les 17.00 hores l’acte de presentació online de la Guia de Recursos Socials per a la Prevenció de les Malalties de Transmissió Sexual (ITS) a Castelló, elaborada pel Departament Social del Centre de Salut Pública de la ciutat, en col·laboració amb les entitats que treballen per a la prevenció i/o tractament de les ITS.

La guia recull els 11 recursos socials de Castelló que realitzen accions de prevenció i intervenció en ITS. Es tracta del CIPS (el Centre d’Informació i Prevenció de la SIDA de la Conselleria); Castelló LGTBI; FSYC (Fundació Salut i Comunitat); Salusex; Casda; Patim; Apip-Acam; Creu Roja; Queer-fest; CSSyR (Centres de Salut Sexual i Reproductiva); i Mediterrània LGTBI.

“Aquestes entitats atenen un volum de població important, ja que treballen activament tant en la prevenció de les ITS dins de les seues associacions com fora, en accions de promoció de la salut, tant en entorns educatius com en el teixit associatiu de la comunitat”, expliquen Laura Prades i May Flores, treballadores socials del Departament Social del Centre de Salut Pública de Castelló.

Ambdues s’encarregaran de la presentació de la Guia, que pretén convertir-se en un recurs útil per a facilitar la labor de les i els treballadors socials, encara que de manera global es crea, diuen, “per a ajudar a gestionar de manera eficient els recursos disponibles, posant a la disposició de professionals i persones interessades la informació sobre les entitats que actualment treballen a Castelló en la Prevenció i Tractament de les ITS, els programes amb els quals compten, els perfils professionals i la modalitat d’accés a aquests”. En aquest sentit assenyalen, citant l’últim Pla Estratègic per a la Prevenció i Control de la Infecció per VIH i Altres Infeccions de Transmissió Sexual del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, que la qualitat de l’atenció de les persones “no sols depén de la quantitat de recursos, sinó, sobretot, de com s’utilitzen, de com s’organitza i dirigeix el sistema sanitari, i de la motivació i el suport dels grups socials implicats”. Per això, conclouen, “es requereix una major coordinació entre l’àmbit sanitari i altres sectors de la nostra societat”.

Laura Prades i May Flores han col·laborat activament en la campanya de Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. Recorden que dins de les activitats programades destaquen les relacionades amb la difusió i promoció dels CIPS, els Centres d’Informació i Prevenció de la SIDA de la Conselleria de Sanitat. Part del personal sanitari del CIPS de Castelló s’ha desplaçat a diversos municipis de la província per a conscienciar a la població, sobretot a la més jove, sobre les mesures preventives que han d’adoptar per a una salut sexual saludable, i convidar-los a una reflexió sobre les dades actuals del VIH i la necessitat de mantindre’s alerta “davant una epidèmia que no ha acabat encara i que requereix d’un compromís per part de tota la societat per a acabar amb ella”, apunten.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro