Saltar al contenido principal
Castelló

Un Ministeri de Serveis Socials asseguraria la quarta pota de l’Estat de Benestar

jueves 16 de enero de 2020 COTSV

El recentment signat compromís entre PSOE i Unides Podem materialitzat en el primer govern de coalició de la democràcia i l’impacte que la nova formació tindrà en la defensa del Sistema Públic de Serveis Socials continua generant reaccions i reivindicacions, com la que apunta a la necessitat de crear un Ministeri de Serveis Socials que llancen les nostres companyes i companys del Col•legi Oficial de Treball Social de València, i que recolzem des del COTS Castelló. Aquest és el comunicat:

“El Sistema Públic de Serveis Socials és el quart pilar de l’Estat de Benestar, fonamental en la defensa dels Drets Socials, junt a la Sanitat, l’Educació i les Pensions. Per això, des del Col•legi Oficial de Treball Social de València, la resta de col•legis oficials de Treball Social de l’Estat espanyol i el Consejo General del Trabajo Social s’ha reclamat en més d’una ocasió la creació d’un Ministeri de Serveis Socials. Un Ministeri que, amb la configuració del nou Govern central, tampoc ha aconseguit aquesta identitat pròpia.

Tot i l’acord de Govern entre PSOE i Podemos, amb mesures amb un marcat caràcter social, el Ministeri de Serveis Socials no apareix a l’organigrama de l’Executiu. Tampoc una Secretaria d’Estat de Serveis Socials, que sí existia en el Govern anterior. La desaparició d’aquest departament contribueix a la invisibilitat dels Serveis Socials, la quarta pota de l’Estat de Benestar.

Amb la nova Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, s’espera l’aplicació de la bateria de mesures acordades en qüestions socials. Però aquestes mesures només són possibles si hi ha una coordinació entre l’Administració central, les comunitats autònomes i els ajuntaments. Perquè aquesta xarxa de Serveis Socials funcione, cal una visió estratègica del seu desenvolupament. I una cartera específica de Serveis Socials ho facilitaria.

On se situen els Serveis Socials? Com es garanteix un Sistema Públic de Serveis Socials? Molts són els ministeris amb competències socials. A més de la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, el nou Govern de Pedro Sánchez compta amb un Ministeri d’Igualtat, un Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, un Ministeri de Treball i Economia Social, entre d’altres departaments”.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro